Türkiye genelinde bulunan öğrenci yurtlarında bugün saat 21.00'de "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye" tatbikatı yapılacak. Tatbikat öncesi, Ankara'da Cebeci Site Kız Öğrenci Yurdu'nda saat 20.30'da bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

KYK yurtlarında deprem tatbikatı yapılacak

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar (KYK) Genel Müdürlüğü iş birliğinde "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye" tatbikatı yapılacak.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, KYK öğrenci yurtlarında görevli yönetici, personel ve öğrencilerin olası afet ve acil durum olaylarındaki doğru davranış şekilleri hakkında bilgilendirilmeleri amacıyla bugün saat 21.00'de tatbikat düzenlenecek.

Türkiye genelinde bulunan öğrenci yurtlarında uygulanacak tatbikat öncesi, Ankara'da Cebeci Site Kız Öğrenci Yurdu'nda saat 20.30'da bilgilendirme toplantısı yapılacak.

12 KASIM'DA ÜLKE GENELİNDE YAPILACAK

1999'da meydana gelen Düzce depreminin yıl dönümü olan 12 Kasım'da ise AFAD koordinasyonunda, Türkiye'de afetlere yönelik farkındalığı artırmak ve deprem anında doğru davranış şekillerini pekiştirmek amacıyla 81 ilde, tüm vatandaşların katılımıyla saat 18.57'de "Çök-Kapan-Tutun" tatbikatı yapılacak.