KYK yurtlarında internete sınırlama

İSMAİL ARI

31 Mart ve 23 Haziran yerel seçimlerinden önce gençlere ücretsiz internet vaat ederek oy isteyen AKP, seçim bitince yurtlardaki gençlerin sınırsız internet kullanımını 16 GB ile sınırlandırdı. KYK yurtlarında kalan öğrenciler kablosuz internete bağlanabilmek amacıyla şifreleriyle sisteme girdiğinde internet kullanımının sınırlandırıldığı uyarısıyla karşılaştı. Kablosuz internet sisteminde “Aylık kota 16 GB” uyarısı öğrencilerin karşısına çıktı.

ÇOK KULLANIYORMUŞUZ

KYK yurdunda kalan ve ismini açıklamak istemeyen bir öğrenci BirGün’e konuştu. Birçok öğrencinin videolar üzerinden ders çalıştığı için kotanın büyük sıkıntı yaratacağını belirten öğrenci “İnternet bazen hiç çekmiyor ve bu nedenle hiç kullanamadığımız zamanlar oluyor. Bu sene yapılan büyük bir kısıtlama oldu ve interneti çok fazla kullandığımız gerekçesiyle görüntülü konuşma yapmamız da engellendi. Ailelerimizle görüntülü konuşma yapmak istediğimiz zaman kendi internet paketimizi kullanmamız gerekiyor ve böyle olduğunda da internetimiz kısa sürede bitiyor” diye konuştu.

İDAREYE BAŞVURUN

Twitter üzerinden “İnternet kotası bütün yurtları kapsıyor mu?” sorusuna KYK’nın resmi hesabından “Belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili detaylı bilgi için lütfen yurt idareniz ile iletişime geçiniz” cevabı verildi.