LaMarcus Aldridge, kalbindeki ritim bozukluğu sebebiyle basketbolu bıraktığını açıkladı.

LaMarcus Aldridge emekli olacağını duyurdu

NBA’de sezonun en büyük şampiyonluk adaylarından Brooklyn Nets‘te bir ayrılık yaşanıyor.

Amerikan Basketbol Ligi doğu konferansı takımlarından Brooklyn Nets'te forma giyen ABDli basketbolcu LaMarcus Aldridge, sağlık sorunları nedeniyle basketbolu bıraktığını açıkladı.

NBA’deki son maçına 10 Nisan tarihinde çıkan Aldridge’in emekliye ayrılmasına sebep olan rahatsızlığın düzensiz kalp ritmi olduğu belirtildi.

Emeklik kararı hakkında kişisel sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunan Aldridge, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün bu satırları büyük bir üzüntüyle yazıyorum.

Oynadığım son maçta kalp ritimsizliği sıkıntısı yaşıyordum. Maçın ardından aynı gece kalbimdeki ritimsizlik sorunu daha da ciddi bir hale geldi ve büyük bir endişeye sebep oldu.

Bir sonraki sabah takıma yaşadığım sorunu anlattım ve beni hastaneye götürerek kontrole soktular.

Şu anda kendimi daha iyi hissetsem de o gece hayatımdaki en korkunç tecrübelerden birisini yaşadım.

Bu gelişmeler doğrultusunda NBA’den emekli olmak gibi zor bir karar almak zorunda kaldım. 15 yıl boyunca basketbolu diğer her şeyin önüne koydum. Artık sağlığımı ve ailemi öncelik haline getirmeliyim.

Basketbol oyununun bana kazandırdığı her şey için minettarım. İnişli çıkışlı günler yaşasam da harika anılara ve muhteşem arkadaşlıklara sahip oldum. Bu anılar sonsuza kadar benimle kalmaya devam edecek. Küçük bir çocukken beni draft ederek şans veren Portland’a teşekkür etmek istiyorum. Portland’da hayatımın en unutulmaz yıllarından bazılarını yaşadım. Bu yüzden her zaman kalbimde bir yerleri olacak. Spurs organizasyonuna da 5 yıl boyunca bana ve aileme ev sahipliği yaptıkları için teşekkür ediyorum. Son olarak Brooklyn’e de teşekkür etmek istiyorum. Çok değişen bir basketbol ortamında bana bir şans verdiniz. Bu fırsatı vermeniz beni çok mutlu etti. Birlikteliğimiz uzun sürmediği için üzgünüm. Ancak bu özel grubun parçası olduğum sürede çok eğlendim.

Bazı şeylerin ne zaman sona ereceğini asla bilemiyorsunuz. Bu yüzden her günün tadını çıkarmaya bakın. Kariyerim boyunca ben bunu yaptığımı söyleyebilirim.”

lamarcus-aldridge-emekli-olacagini-duyurdu-865081-1.