Latin Amerika motifleri Fethiye sokaklarında

BirGün EGE

Kolombiyalı ressam Federico Gomez Maya, Fethiye’nin sokaklarını ve duvarlarını güzelleştirmek için çalışmalarına başladı. İlk çalışmasına 92. sokakta başlayan Kolombiyalı ressam Federico Gomez Maya Fethiye şehir merkezinde çeşitli yerlerde duvar resmi çalışmaları yapmayı planlıyor.

Güney Amerika ve Latin motiflerini duvar resimlerine taşıyan Kolombiyalı ressam Federico Gomez Maya yaklaşık bir yıldır Türkiye’de olduğunu belirterek “Eskişehir’de yaşıyorum. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi ile birlikte çeşitli sanatsal çalışmalar yaptık. Hatta Odunpazarı’nda belediyeye ait sanat galerisinde bir sergi açtım. Çok ziyaret edilen bir sergi oldu. Daha önce Antalya’da bazı duvar resimleri ve pano çalışmaları yaptım. Fethiye’den sonra İzmir ve İstanbul’da da çeşitli çalışmalarım olacak. Fethiye’ye ilk defa geldim ve çok beğendim. Fethiye zaten doğal güzellikleriyle ismini duyduğum bir şehirdi. İnanların bana yaklaşımları da son derece sıcak oldu. Bu güzel şehrin duvarlarına sanatımla güzellik katacağım için heyecanlı ve mutluyum. Beni bu konuda destekleyen Fethiye Belediyesine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Federico Gomez Maya birkaç gün daha Fethiye’de çalışmalarına devam edeceğini belirterek, sanatını turistik tesislerin duvarlarına da yansıtmak istediğini söyledi.

latin-amerika-motifleri-fethiye-sokaklarinda-857125-1.