Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, düzenlediği basın toplantısında Rus ordusunun Ukrayna’daki ‘askeri operasyonunda’ yeni bir aşamaya geçtiğini belirtti. Lavrov, "Rusya, Ukrayna'da nükleer silah kullanma ihtimalini gözden geçirmiyor" diye konuştu.

Lavrov: Ukrayna’da bir sonraki aşamaya geçiliyor, nükleer silah kullanmayacağız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin Ukrayna'ya yönelik "özel askeri operasyonun" bir sonraki safhasının başladığını söyledi. Hindistan'ın "India Today" televizyon kanalına röportaj veren Lavrov, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşla ilgili açıklamalarda bulundu.

Rus ordusunun, Ukrayna'daki askeri altyapı tesislerine yönelik saldırılar düzenlediğini söyleyen Lavrov, nükleer silahın kullanılmasına karşı olduklarını belirtti. Lavrov, "Rusya, Ukrayna'da nükleer silah kullanma ihtimalini gözden geçirmiyor. Sadece sıradan silahların kullanılması söz konusu" dedi.

Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerini 'kurtarmaya çalıştıklarını' kaydeden Lavrov, "Ukrayna'daki özel askeri operasyon devam edecek. Operasyonun bir sonraki safhası şimdi başlıyor. Şimdi önemli an gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

'BATILI MESLEKTAŞLARIMIZA STRATEJİK ÖNEME SAHİP HERHANGİ BİR ALANDA GÜVENEMEYİZ'

Lavrov,, Batılı ülkelerin, Rusya'nın Ukrayna'daki eylemlerinin nedenlerini dikkate almadığını dile getirerek "Batılı meslektaşlarımıza stratejik öneme sahip herhangi bir alanda güvenemeyiz. Bu kanaate kesin vardık" dedi.

Batı'nın, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i Rusya'ya karşı "kullandığını" söylen Lavrov, "Onlar, Zelenskiy'in Minsk anlaşmalarını göz ardı etme arzusunu güçlendirmek için her şeyi yaptı" diye konuştu.

Lavrov, Ukrayna'da yönetimi değiştirme niyetinde olmadıklarını ifade etti.

AA