Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba Antalya'ya geldi. İki mevkidaş, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile üçlü toplantı gerçekleştirecek.

Lavrov ve Kuleba Antalya'da: Çavuşoğlu ile görüşecekler

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin ara buluculuğu ile yarın Antalya'da gerçekleştirilecek Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı için Antalya’ya geldi.

Lavrov ve Rus heyetini taşıyan özel uçak, Antalya Havalimanı'na indi. Heyet, konaklayacakları Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki Regnum Carya Oteli'ne hareket etti.

KULEBA DA ANTALYA'DA

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da yaklaşık 1 saat sonra Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı için Antalya'ya geldi.

Heyet, konaklayacakları Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki otele hareket etti.

rusya-disisleri-bakani-sergey-lavrov-antalya-da-cavusoglu-ve-kuleba-ile-gorusecek-989647-1.

OTELLERDEKİ ÖNLEMLER ARTIRILDI

G20 Salonu, 7 bin 500 metrekarelik oturum alanı, dışarıya direkt açılabilen pencere ve kapılara sahip. Zirveyi aralarında Rusya, Ukrayna, ABD, Birleşik Krallık, Almanya, İsrail, Japonya, Hollanda gibi ülkelerin yer aldığı 34 ülkeden ve Türkiye'den 330'un üzerinde gazeteci takip edecek.

Otelin çevresinde geniş güvenlik önlem alındı, dron için ise sinyal kesiciler yerleştirildi.

Zirvenin yapılacağı otelde konaklayacak Rus heyetin kalacağı otelin villasında da önemli önlemler alındı. Ukrayna heyeti ise yine Belek Turizm Merkezi'ndeki farklı bir otelde konaklayacak.

AA