Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu hakkında Le Monde'da "Türkiye’de seçimler: İstanbul’un jokeri, Ekrem İmamoğlu" başlıklı bir analiz yayınladı. Analizde İmamoğlu’nun gerçekleştirdiği mitinglere dikkat çekilerek "CHP için bir joker gibi bir anda muhalefetin seçim kampanyasına heyecan katıyor" denildi.

Le Monde’dan İmamoğlu analizi: Muhalefetin seçim kampanyasına heyecan katıyor
Fotoğraf: Ekrem İmamoğlu / Twitter

Fransa'nın köklü gazetelerinden Le Monde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında bir analiz yayınladı. 

“Türkiye’de seçimler: İstanbul’un jokeri, Ekrem İmamoğlu” başlığı ile yayınlanan analizde, İmamoğlu’nun katıldığı mitinglere dikkat çekildi. Yapılan değerlendirmede "Giderek artan bir izleyici kitlesi önünde, İstanbul Belediye Başkanı haftalardır ülkeyi bir uzun mesafe koşucusu gibi boydan boya ziyaret ediyor" ifadelerine yer verildi.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre Le Monde’un analizinde muhalefetin seçimleri kazanması durumunda İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağına dikkat çekildi. “Birçok insan onu bir gün ülkenin başında görmeyi hayal ediyor” denildi.

Analizde ayrıca Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası da hatırlatıldı. Analizde, “O hırslı biri olarak tanınıyor ve onu bu şekilde aktif bir halde görmek, yetkililerin neden onun kanatlarını kesmeye ve adaylığını engellemeye çalıştıklarını daha iyi anlıyoruz” değerlendirmesi yapıldı.

Analizde şu ifadeler kullanıldı:

"Anketlere göre Erdoğan'ı açık ara yenebilecek tek isim olan İmamoğlu kendisi için değil başkası için çalışıyor. Fakat buna rağmen kendisini sahne ışıklarının altında tutuyor ve CHP için bir joker gibi bir anda muhalefetin seçim kampanyasına heyecan katıyor. Halihazırda zirveyi görmüş biri için bunun yutması ne kadar zor bir hap olduğunu kimse bilmiyor."