LeBron James'ten Trump'a yeni sıfat: Bizi bölmeye çalışan o adam

ABD Başkanı Donald Trump'ın siyahlara yönelik şiddeti ulusal marş sırasında diz çökerek protesto eden sporculara ettiği hakaretin ardından yaşanan tartışma sürüyor. Trump'a daha önce Twitter'dan yanıt veren NBA yıldızı LeBron James bu kez basın toplantısında konuştu. James, Trump'ı 'sporu kullanarak halkı bölmeye çalışmakla' suçladı.

ABD Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) Cleveland Cavaliers takımının formasını giyen yıldız basketbolcu LeBron James, Trump ile girdiği söz düellosu hakkında takımının 'medya günü'nde açıklama yaptı.

Trump'ın partisi Cumhuriyetçi Parti'nin bir mitingde ABD Ulusal Futbol Ligi'nde (NFL) karşılaşmalar öncesi, ulusal marş sırasında ayağa kalkmayıp diz çökerek ya da ellerini kavuşturarak protesto gerçekleştiren oyuncular için 'O.. çocukları' ifadesini kullanıp, diz çöken oyuncuların takımdan kovulmasını istemesi tepki çekmişti.

Bir diğer NBA yıldızı Stephen Curry ve takımına yaptığı Beyaz Saray davetini Curry'nin reddi sonrası geri çeken Trump'a bu nedenle Twitter adresinden 'Seni serseri' diye seslenen James, Trump'ı 'spor alanını kullanarak halkı bölmeye çalışmakla' suçladı.

'BU ÜLKEYİ TEK BİR KİŞİ DEĞİL HALK YÖNETİYOR'

James "Burası özgür bir ülke. Ancak herkes gibi bizim de hala sorunlarımız var. Bu sorunlara sahip olduğumuzda, halk olarak ne kadar harika olduğumuzu unutmamalıyız. Çünkü bu ülkeyi tek bir kişi değil halk yönetiyor. Onun (Trump) yönetmediğinden eminim" dedi.

NFL'deki protestoları ilk başlatan oyunculardan biri olan 'San Francisco 49ers' oyuncusu Colin Kaepernick'i selamladığını söyleyen ve "Onu almak için bir NFL takımına sahip olmak isterdim" ifadelerini kullanan James, "Spor herkes için neler yapabileceği bağlamında harika. Boyu, kilosu, etnik kimliği, dini ne olursa olsun, insanlar spor sayesinde bir takım, oyuncular ve renkler buluyor. Başka hiçbir şeyin yapamadığı kadar insanları bir araya getiriyor" dedi.

'SAHİP OLDUĞU GÜCÜ ANLAMIYOR'

Trump'ın 'sahip olduğu gücü anlamadığını' söyleyen James "Bu güzel ülkenin lideri olarak sahip olduğu gücü anlamıyor. Kaç tane çocuğun ABD Başkanı'na rehberlik, liderlik ve cesaretlendirici sözler için baktığını anlamıyor. Bunu anlamıyor. Bu, dünyanın en güçlü poziyonu.Ve şu anda dünyanın en güçlü pozisyonunun bizi halk olarak bir araya getirme fırsatı var. Gençlere ilham verme ve onlara 'Sokakta yürüken derimin renginden ya da ırkımdan dolayı yargılanmayacağım' dedirtecek şekilde rahat ettirme fırsatı var" ifadelerini kullandı.