Mizah ve karikatür dergisi LeMan, bu haftaki kapağına Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel'in gündeme getirdiği sahte kanser ilaçlarını ve kanser hastalarını taşıdı.

LeMan'dan 'sahte kanser ilacı' kapağı
Fotoğraf: Arşiv

Haftalık mizah dergisi LeMan, bu haftaki kapağında, yurt dışından ithal edilen ve kan kanseri tedavisinde kullanılan bir ilacın yalnızca ağrı kesici içerdiği haberine yer verdi.

LeMan derginin kapak yazısında şu ifadelere yer verildi:

"Gazeteci Murat Ağırel günlerdir Cumhuriyet'teki köşesinde sahte ilaç tezgahını gündemde tutmasına rağmen henüz konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan ve SGK'dan 'sağlıklı' bir açıklama yapılmadı. Ne DSÖ'nün sahte ilaçlar için yaptığı 'acil global uyarı' çağrısı, ne Türkiye'den satın aldığı sahte ilaçların analizini yapan İsviçre ilaç firmasının Türk makamlarına bildirdiği rapor, hastaların umudunu sömüren, insan sağlığı ile oynayan ilaç kalpazanlarının hevesini kaçırmış değil. Bilin bakalım niye; çünkü sahnede eski AKP milletvekilleri var!"

leman-dan-sahte-kanser-ilaci-kapagi-1113147-1.

***

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Murat Ağırel, Türkiye’ye devlet kurumları aracılığıyla getirilen bir kanser ilacının sahte olduğunun ortaya çıktığını yazmıştı.

Ağırel’in aktardığına göre, SGK içinde bir kaynak, kan kanserinin son aşamasında kullanılan ve yurtdışı ilaç tedarik listesinde yer alan ‘İclusig’ adlı ilacın sahte olduğunu ilgililere bildirmişti.

İncelemede, Türkiye’de herhangi bir sonuç alınamazken İsviçre İlaç Denetleme Kurumu yaptığı analizde ilaçların sahte olduğunu ortaya çıkarmıştı.