Mizah dergisi LeMan, bu haftaki kapağında Berlin'de evinin önünde üç kişinin saldırısına uğrayan BirGün yazarı gazeteci Erk Acarer‘e yer verdi.

LeMan'dan saldırıya uğrayan gazeteci Erk Acarer kapağı

Haftalık mizah dergisi LeMan bu haftaki kapağına, Berlin´de evinin önünde 3 şahsın saldırısına uğrayan BirGün yazarı Erk Acarer'i taşıdı.

Kapakta saldırganların Acarer'e yönelik "Yazmayacaksın" tehditlerine yer verildi.

leman-dan-saldiriya-ugrayan-gazeteci-erk-acarer-kapagi-899714-1.

***

NE OLMUŞTU?

BirGün yazarı Erk Acarer, Almanya’nın Berlin kentinde bulunan evinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğramıştı. Acarer, sosyal medya hesabından darp edildiği fotoğrafıyla birlikte yaptığı açıklamada, "Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım" ifadelerini kullandı. Kendisine saldıran failleri tanıdığını söyleyen Acarer, "Hayati bir riskim yok hastaneye gidiyoruz. Failleri biliyorum. Asla faşizme teslim olmayacağım. Kimse endişelenmesin bu günler geçecek" demişti.

Polisten yapılan açıklamada, saldırının Acarer‘in Berlin‘de dairesinin bulunduğu apartmanın iç avlusunda gerçekleştiği ve olayın Eyalet Kriminal Dairesi (LKA) tarafından soruşturulduğu kaydedilmişti.

Acarer’e yönelik saldırı hem Türkiye hem de Almanya’da tepkiyle karşılanmış, demokratik kitle örgütlerinin yanı sıra pek çok sosyal medya kullanıcısı saldırıya tepki göstererek “Erk Acarer Yalnız Değildir” demişti.