LeMan'ın Fenerbahçeli kapağına suç duyurusu

Fenerbahçe kafilesinin Çaykur Rizespor maçından dönerken 4 Nisan 2015 tarihinde Trabzon Sürmene’de silahlı saldırıya uğramasını 8 Nisan tarihli sayısında kapağına taşıyan LeMan dergisine soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, “Leman dergisinin 8 Nisan 2014’te yayımlanan nüshasının kapağında tam sahife olarak yayımlanan karikatürde Fenerbahçe kafilesine yapılan çirkin saldırı sanki 2010-2011 futbol sezonu Türkiye Kupası nedeni ile Trabzonspor taraftarlarınca yapılmış gibi gösterilmiştir” denildi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Karadeniz insanının hırçın tabiatlı olarak bilinmekle birlikte mizah anlayışının en üst seviyede olduğu tespitinin yapıldığı dilekçede, “Ne var ki Leman’da yayımlanan karikatür bu erdemin dahi sınırlarından taşmıştır” ifadeleri kullanıldı. Karikatürde otobüse ateş eden şahsın sarı lacivert kurdeleli şampiyonluk kupasını almış kaçarken çizildiği belirtilerek, “Her ne kadar üzerinde forma yoksa da bu şahsın 2010- 2011 kupasını almak için ateş ettiği ve otobüs hurda hale geldikten sonra kupayı alıp kaçmakta olduğu, bu kişinin en azından Trabzonspor taraftarı olduğu açıkça görülmektedir. Zaten verilmek istenen mesaj da budur” denildi.

 

Derginin ikinci sayfasında “kurt adam elli Başbakan” karikatürüne bordo mavi kravat takarak Trabzonspor’a gönderme yapıldığı da iddia edildi.