Formula 1 pilotu Lewis Hamilton'ın Toskana Grand Prix'sinde "Breonna Taylor'ı öldüren polisleri tutuklayın" yazılı tişört giyerek ırkçılık karşıtı mesaj verdi. FIA sözcüsü, konunun "aktif olarak değerlendirildiğini" belirtirken, Formula 1'in politik olmayan bir organizasyon olduğunu söyledi.

Lewis Hamilton'dan ırkçılık karşıtı mesaj: "Breonna Taylor'ı öldüren polisleri tutuklayın"

Altı kez dünya şampiyonu olan Formula 1' pilotu Lewis Hamilton, Toskana GP'sindeki galibiyetini kutlamadan önce tişörtüyle ırkçılık karşıtı mesaj verdi.

NTV Spor'un aktardığı habere göre Lewis'in tişörtünde, "Breonna Taylor'ı öldüren polisleri tutuklayın" yazısı dikkat çekti.

FIA sözcüsü, konunun "aktif olarak değerlendirildiğini" belirtirken, Formula 1'in politik olmayan bir organizasyon olduğunu söyledi. BBC'ye konuşan bir yetkili, Hamilton hakkında soruşturma açılmayacağını ifade etti.

Hamilton, yarışı kazandıktan sonra "Sokakta öldürülen insanlar olduğu gerçeğine dikkat çekmek istiyordum. Ve biri kendi evinde öldürüldü ve onlar yanlış evdeydiler ve o adamlar hala serbest dolaşıyorlar" diye konuştu.

Mercedes F1 patronu Toto Wolff ise yaptığı açıklamada, Hamilton'ın ırksal adaletsizliği vurgulama konusunda organizasyondan tam destek aldığını ve bunu göstermek için hangi tişörtleri giymek istediğinin kendisine bağlı olduğunu söyledi: "Hiç şüphe yok, bu tamamen onun kararı. Ne yaparsa yapsın biz destekleyeceğiz. Ekip, her türlü ırkçılık ve ayrımcılığa karşı mücadele ediyor ve Lewis'in Black Lives Matter için kişisel mücadelesi."

26 yaşındaki Breonna Taylor, mart ayında Louisville, Kentucky’deki evine giren polis tarafından defalarca vurularak öldürülmüştü.