Libya anlaşmasını imzalayan amiral görevden alındı

HABER MERKEZİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre Genelkurmay Başkanlığı emrine atandı. Libya ile Türkiye arasındaki deniz yetki alanları üzerine çalışmalarının yanı sıra FETÖMETRE analiz programını geliştiren Yaycı'nın görevden alınmasına tepki yağdı. CHP Maraş Milletvekili Ali Öztunç, “Bundan sonra hiç kimse 'AKP FETÖ ile mücadele ediyor' demesin” ifadelerini kullandı.

“Yaycı uzun süredir FETÖ ile mücadelesi nedeniyle, terör örgütünün yok edilecek isimler listesinde yer alıyordu” diyen Öztunç, “FETÖ'cüler tarafından cezalandırılması gerekiyordu. Sabah uyandık komutan görevden alınmış. Demek ki iddialar doğruymuş. Bu saatten sonra hiç kimse bana, ‘AKP, FETÖ ile mücadele ediyor’ demesin” açıklaması yaptı.

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Savunma Komisyonu Üyesi Mehmet Ali Çelebi ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Libya antlaşmasının mimarı, Mavi Vatan konseptinin yaratıcılarından, Fetöcülerin ve Yunanlıların hedefindeki Tümamiral Cihat Yaycı’nın atama kararı çok vahimdir, düşündürücüdür” ifadelerini kullandı.

Libya konusunda en tecrübeli subaylardan olan Tümamiral Cihat Yaycı’nın 30 Ağustos’da terfi edilmemesi için de süreçten dışlandı yorumu yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan atama kararında şu ifadelere yer verildi: Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usüllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin uncu maddesinin birinci fıkrası gereğince, EK listede kimliği yazılı amiralin, ismi hizasında belirtilen görev yerine atanmasına karar verilmiştir.