Libya’da Serrac’ın liderliğindeki Ulusal Mutabakat Hükümeti, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin Libya’ya yönelik askeri müdahale açıklamasını ‘savaş ilanı’ olarak gördüğünü açıkladı

Libya’da UMH, Sisi’nin beyanını ‘savaş ilanı’ olarak kabul ettiğini açıkladı

Fayiz Mustafa es-Serrac, AKP iktidarı tarafından destekleniyor.

Libya’da Fayiz Mustafa es-Serrac liderliğindeki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Libya'ya yönelik askeri müdahale açıklamasını içeren beyanlarını, Libya'nın içişlerine karışma ve ‘savaş ilanı’ olarak gördüğünü açıkladı.

Libya Hükümeti Basın Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, "”Libya'nın egemenliğine tecavüz ve içişlerine karışma anlamına gelen, Mısır Cumhurbaşkanı'nın Libya'daki darbecileri, milisleri ve paralı askerleri desteklemesi yönündeki açıklamaları kabul edilemez. Bunlar düşmanca adımlar ve içişlere açık bir müdahale ve savaş ilanı olarak görülür” ifadeleri yer aldı.

AKP’nin desteklediği UMH, kendilerinin bu sürece kadar hep ‘siyasi çözüm çağrısı yaptığını’, ancak Halife Hafter ve destekçilerinin ‘başkente yönelik saldırı başlattığını’, ‘birçok ülkenin de bu süreçte Hafter'in ihlallerine ve suçlarına karşı izleyici kaldığını’ öne sürdü.

UMH, uluslararası toplumu bu gerilim karşısında sorumluluklarını üstlenmeye davet ederek, ‘tarafsız biçimde Libyalıları bir araya getirebileceği zaman bir arabuluculuk girişimini memnuniyetle karşılayacaklarını’ da belirtti.