Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne ait Vatiyye Hava Üssü'ne yönelik hava saldırısı gerçekleştirildiğine dair haberler üzerine açıklama yaptı.

Libya’daki saldırıyla ilgili Savunma Bakanlığı’ndan açıklama

AKP iktidarının desteklediği Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne ait Vatiyye Hava Üssü'ne yönelik hava saldırısı gerçekleştirildiğine dair haberler üzerine Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

Konuya ilişkin olarak Milli Savunma Bakanlığının bir yetkilisi, İHA'ya yaptığı açıklamada, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne ait Vattiye Üssü'ne yapılan saldırıda bazı sistemlerde hasar meydana geldiğini belirterek, "Saldırı darbeci Hafter'in ve dış güçlerin istikrarsızlık ortamını devam ettirme iradesini göstermektedir. Bu müdahaleler devam ettikçe, darbeci Hafter'e destek açıkça sürdükçe istikrarsızlık ve çatışma ortamı beslenecektir. Barış ve istikrarın temini için bölgedeki faaliyetler devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Reuters ajansı, Vatiyye Hava Üssü'nün dün gece savaş uçaklarıyla vurulduğunu duyurmuştu.

Ajans haberi, Libya’da doğu güçlerini temsil eden Halife Hafter’in komutasındaki Libya Ulusal Ordusu’ndan bir askeri kaynağa dayandırdığını belirtmişti.