Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin başlatılması amacıyla Berlin'de düzenlenen uluslararası konferans sona erdi. Konferans sonrası sonuç bildirgesini açıklayan Almanya Başbakanı Merkel, "Kapsamlı bir plan konusunda anlaştık" dedi

Libya Konferansı sona erdi: Kapsamlı plan kararı

Berlin'de gerçekleşen Libya Konferansı sona erdi. Almanya Başbakanı Angela Merkel sonuç bildirgesini açıkladı. Ateşkes ve ambargoya saygı duyulması gerektiğini söyleyen Merkel şöyle konuştu:

"Ateşkes ve ambargoya saygı duyulacak. Sarrac ve Hafter'in burada olması önemliydi. 5 artı 5 kişilik askeri bir komitenin oluşması için isimler verildi"

Angela Merkel ayrıca Libya Konferansı kapsamında Hafter ve Sarrac'ın aynı odada bir araya gelmediğini açıkladı.

Libya Konferansı sonrası konuşan BM Genel Sekreteri Guterres ise "Tarafların silah ambargosuna uymasını bekliyoruz. Libya'daki soruna hiçbir şekilde askeri çözüm bulunamaz. Toplantıya katılan tüm taraflar ateşkesi destekleme taahhüdünde bulundu. Silah ambargosuna saygı duyulması çağrısında bulunuyorum. Önümüzdeki günlerde askeri komiteyi Cenevre'de toplayacak duruma geldik." dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Berlin'deki temaslarını tamamlayarak özel uçak "TRK" ile TSİ 21.15'te Türkiye'ye hareket etti.