Sarı-kırmızılı takım, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında konuk ettiği Fraport TAV Antalyaspor'u 2-1 mağlup etti. Galatasaray resmi maçlarda üst üste 12, Süper Lig'de de 9. galibiyetini elde etti.

Lider Galatasaray kazanmaya devam ediyor
Fotoğraf: AA

Galatasaray Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında konuk ettiği Fraport TAV Antalyaspor'u 2-1 yenerek galibiyet serisine bir yenisini ekledi.

Nef Stadı'nda oynanan karşılaşmada Galatasaray'ın gollerini Mauro Icardi ile Fraport TAV Antalyasporlu Sherel Floranus kendi kalesine attı. Konuk ekibin golünü ise Luiz Adriano kaydetti.

Lider sarı-kırmızılı takım bu sonuçla puanını 45'e çıkartırken, Fraport TAV Antalyaspor ise 18 puanda kaldı.

Galatasaraylı futbolcular, maçtan sonra tribünlere giderek galibiyet sevincini taraftarlarıyla paylaştı.

lider-galatasaray-kazanmaya-devam-ediyor-1116591-1.

RESMİ MAÇLARDA 12, SÜPER LİG'DE 9 MAÇLIK GALİBİYET SERİSİ

Galatasaray resmi maçlarda üst üste 12, Süper Lig'de de 9. galibiyetini elde etti.

Ligdeki son 10 maçında mağlubiyet yaşamayan sarı-kırmızılı ekip, son 9 karşılaşmasından da üçer puanla ayrıldı.

Bu kulvarda son yenilgisini 10. haftada Yukatel Kayserispor karşısında yaşayan sarı-kırmızılılar, bir sonraki hafta Corendon Alanyaspor ile berabere kaldı. Galatasaray daha sonraki 9 maçında ise sırasıyla VavaCars Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Demir Grup Sivasspor, MKE Ankaragücü, Fenerbahçe, Atakaş Hatayspor ve Fraport TAV Antalyaspor'u yendi.

Galatasaray, bu süreçte çeyrek finale yükseldiği Ziraat Türkiye Kupası'nda ise oynadığı Yeşilyurt D.Ç Ofspor, Ankara Keçiörengücü ve Corendon Alanyaspor maçlarını kazandı.

Son 12 resmi maçında 31 kez ağları havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 7 gol gördü.

ICARDİ'NİN 6. GOLÜ

Karşılaşmada Galatasaray'ın ilk golünü atan Mauro Icardi, Süper Lig'deki 9. maçında 6. kez ağları havalandırdı.

Arjantinli yıldız futbolcu, ligde daha önce Beşiktaş maçında 2, Corendon Alanyaspor, Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe müsabakalarında da birer kez topu filelerle buluşturmuştu.

Bu arada maçta Galatasaray'ın ikinci golü Antalyasporlu Sherel Floranus'un ters vuruşundan gelirken, sarı-kırmızılı ekip, rakiplerinin 4 defa bu şansızlığı yaşamasıyla ligde böyle en fazla gol bulan ekip oldu.

Okan Buruk Okan Buruk

OKAN BURUK, DENİZLİ VE TERİM'İ YAKALADI

Okan Buruk, Galatasaray'ın başında Süper Lig'de bir sezonda üst üste 9 galibiyet gören üçüncü teknik direktör olarak kayıtlara geçti.

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'de Mustafa Denizli yönetiminde 1987-1988 sezonunda, Fatih Terim idaresinde ise 2011-2012 sezonunda üst üste 9 galibiyet elde etmişti.

(AA)