Haftanın takımı Süper Lig’in en zor deplasmanlarından birinde Bursaspor’u zorlanmadan mağlup eden Başakşehir olurken, haftanın teknik direktörü de oynanan oyunun mimarı Abdullah Avcı oldu. Haftanın futbolcusu istekli oyununu iki gol atarak taçlandıran Talisca olurken, haftanın en güzel golünü yeni takımıyla çıktığı ilk karşılaşmada üstelik takımı 90’da yenik duruma düşmüşken 90+3’te kullandığı serbest atışta Orkan Çınar attı.

Ligin ikinci yarısının açılış maçında futbolseverler keyifli ve bol gollü bir karşılaşma izlediler. Kasımpaşa evinde Alanyaspor’u ikinci yarıda oynadığı oyunla mağlup ederek hanesine üç puan yazdırmayı başardı. Alanyaspor iki kere öne geçmesine rağmen haftayı puansız kapattı.

Karabük’te teknik direktör Levent Açıkgöz ve gemiyi terk etmeyen oyuncular ligin geri kalanında onur mücadelesi vereceklerini kamuoyuna gösterdiler. Karabük halkı da olanların farkında olduğunu maçın sonucuna bakmaksızın sahadaki oyuncu topluluğunu alkışlayarak gösterdi. Mersin İdman Yurdu, Eskişehirspor, Gaziantepspor ve şimdi de Karabük… Ne acı ki kulüpleri bu hallere düşürenler ellerini kollarını sallayarak dolaşabiliyorlar. Gençlerbirliği için zorlu fikstür öncesi kazanmak önemliydi.

Haftanın gol sevinci yaşanmayan tek karşılaşması Başkentte Osmanlıspor ile Yeni Malatyaspor arasında oynandı.

Khalid Boutaib bir penaltı atışı olmak üzere yakaladığı net pozisyonlarda Karcemarskas engeline takılınca maç golsüz sona erdi. Deplasmanda alınan her puan elbette kıymetli ancak Süper Lig’de hiçbir takımın gol fırsatı harcamakta bu kadar cömert davranma lüksü yok. Serdar Gürler’in son çeyrekte yaptığı şık röveşata vuruşunda top üst direğe değil de ağlara gitse Osmanlıspor bu savrukluğun faturasını kesmiş olacaktı. Fenerbahçe, Göztepe karşılaşmasına her Fenerbahçeliyi memnun edecek bir oyunla başladı. Sarı-lacivertli futbolcular önde basıyor, istekli oynuyor, pozisyonlar buluyordu. Üstelik kamp döneminin yıldızı Fernandao yeniden doğuşunu attığı golle ilan etmiş ve takımını öne geçirmişti. Ancak ilk yarım saatin ardından duraklama dönemine giren Fenerbahçe, spor yorumcularına malzeme olan oyun anlayışına da geri döndü. Ligin ilk yarısının en fazla gole sebep olan hata yapan takımı yine bireysel bir hata sonucu skor üstünlüğünü de kaybedince, tribün desteği de tepkiye dönüşmüştü. Şampiyonluğa giden yol son saniye gollerinden ve kötü oynarken de kazanabilmekten geçiyor. Fenerbahçe bu hafta ikisini de yaptı. Göztepe bu sezonu kaçıncı sırada bitirirse bitirsin şimdiden sempati şampiyonu olmayı garantiledi.

Sivasspor-Akhisar karşılaşmasının iki devresi arasında siyah ile beyaz kadar fark vardı. İlk yarısı son derece sıkıcı geçen maçın ikinci devresi Sivas’ın sürpriz golcüsü Hakan Aslan’ın kafa vuruşuyla öne geçmesiyle bambaşka bir hal aldı. Temposu artan oyunda Sivasspor, Akhisar savunmasının arkasında istediği boşlukları yakalıyor ve pozisyonlara giriyordu. Akhisar’ın yeni transferi Dany’nin ikinci sarı kartı görerek oyundan atılması maçı izleyen herkes için Sivas galibiyetinin ilanıydı. Ancak 10 kişi kalan Akhisar gerçekleştirdiği doğru hücumlardan birinde Olcan Adın ile beraberliği yakalayarak bu zor deplasmandan puan almayı başardı.

Konyaspor-Trabzonspor eşleşmesi haftanın en ilginç karşılaşmalarından biri oldu. Maçın büyük bölümünü 10 kişi oynamak zorunda kalan Konyaspor, taraftarının da desteğiyle oyundan düşmedi. Konya 77’de Miloseviç’in attığı golle öne geçmelerine rağmen Burak Yılmaz’ın ilki penaltıdan, ikincisi ise 90. dakikada gelen golleriyle yenik duruma düştü.

Konyaspor’a hak ettiği puanı getiren ise ayağının tozuyla çıktığı maçta ilk golünü atan yeni transfer Orkan Çınar oldu. Üç maçtır kazanamayan Trabzonspor, evinde üst üste oynayacağı Fenerbahçe ve Göztepe maçlarından gerekli sonuçları alamazsa Rıza Çalımbay’ın gelişiyle yakalanan olumlu hava dağılacaktır.

Zorlu Bursa deplasmanında üç puanı üç gol atarak hanesine yazdıran Başakşehir, liderliğini perçinledi. Şampiyonluk adayı takımların hepsi haftayı kazanarak geçse de kazanırken rakibine oyun olarak üstünlük kurabilen sadece Başakşehir oldu. 6 yıl sonra Süper Lig’e geri dönen Arda Turan, Başakşehir formasıyla çıktığı ilk maçta şık bir gol atmayı başardı. Bursaspor Paul Le Guen göreve geldiğinden beri en etkisiz oyununu oynadı. Başakşehir güçlü bir takım ve elbette Bursaspor mağlup edebilir ancak rakibi kim olursa olsun yeşil beyazlı formayı giyen oyuncuların kendi seyircisi önünde bu denli çaresiz kalmaları anlaşılamaz!

Beşiktaş Hamza Hamzaoğlu yönetiminde yeniden yapılanmaya giden Antalya deplasmanından zorlansa da üç puan çıkartmayı başardı. Oğuzhan’ın sahada olması hem Beşiktaş’ın hücuma çıkarken etkili kullanmasını sağlıyor hem de Talisca’nın verimliliğini de arttırıyor. Ancak sonlanmayan her atakta rakip takım doğru pasları yapabilirse Beşiktaş savunmasını hazırlıksız yakalanma riski ortaya çıkıyor. Elinizde Quresma gibi top kaybı yapmaya meyilli bir oyuncu olunca da risk oranı artıyor. Ciddi eksikleri olan Antalyaspor’un maçın son dakikasına kadar oyunun içinde kalmaları ise gelecek adına umut vericiydi.

Tudor görevdeyken deplasman karnesi zayıf olan Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde çıktığı ilk deplasman maçını zorlansa da kazanmayı başardı. Gomis’in yokluğunda ilk 11’de başlayan Eren Derdiyok, maçın başında attığı iki golle galibiyetin mimarı oldu. Fatih Terim’in devre arası kampında takım içi rekabeti fitillemeyi başarmış ki forma şansı bulan Eren Derdiyok, Selçuk İnan, Ryan Donk, Sinan Gümüş gibi küskün isimler istekli bir oyun ortaya koydular. Kayseriler açısından talihsiz bir karşılaşmaydı. Özellikle ikinci yarıdaki oyun puan almayı hak ediyordu. İki farklı yenik duruma düştükten sonra Umut Bulut’un golüyle farkı bire indirmeyi başardılar ancak gününde olan Muslera eşitlik sayısına izin vermedi.