Antalya’yı Oğuzhan Özyakup’un golüyle 1-0 mağlup eden Beşiktaş, Fenerbahçe-Galatasaray arasındaki derbi maç öncesi haftayı lider kapatmayı garantiledi

Lider kayıpsız

Haftalar ilerledikçe ligin artan heyecanının değil de memlekette patlayan bombaların yarattığı psikolojik işkencenin esaretindeyiz. Biz birilerinin kirli politikaların kurbanı olmaya devam ederken Beşiktaş ile Antalyaspor Başakşehir’de karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın biletleri günler öncesinden tükenmişti. Gündüz Taksim’de yaşanan trajedi de Beşiktaşlı taraftarların maça gelmesine engel olmamıştı.

Antalya’da teknik direktör Morais, Bursa maçının kazanan 11’ini değiştirmezken, Şenol Güneş Necip’in Trabzon deplasmanındaki performansından memnun kalmış olmalı ki savunmanın göbeğinde Marcelo’nun partneri Necip oluyordu. Isınırken sakatlanan Tolga’nın yerine de kaleye Boyko geçmişti.


Maçın üçte birlik diliminde Beşiktaş topla daha fazla oynayan taraf gibi gözükse de oyunu rakip ceza sahası ve çevresine taşıyamadı. Öyle ki ilk ciddi pozisyonunu 24. dakikada bir serbest atış organizasyonunda yakaladı. Skoru değiştiren ise Oğuzhan oldu. Genç futbolcu Sosa ile yaptığı verkaç sonrası sol çaprazdan düzgün bir vuruşla kaleci M’Bolhi’yi mağlup etti.

İkinci yarıya Şenol Güneş gördüğü sarı kartla gelecek hafta cezalı duruma düşen Querasma’nın yerine Olcay’ı oyuna alarak başladı. Beşiktaş ikinci yarıda üçüncü bölgede daha fazla görünür olsa da memleketin genel keyifsizliği maça da sirayet etmişti. Antalya’da sırasıyla yapılan Danilo, Ömer ve Fernando değişiklikleri, Beşiktaş’ta ise Tolgay ve Cenk değişiklikleri oyuna keyif katamadı. Tek golle kazanan Beşiktaş, her şeyin manasızlaştığı haftayı da lider kapatmayı başardı.