Seyrantepe’de kritik dönemeç… Bir tarafta kazanıp tekrar liderlik koltuğuna oturmak isteyen Galatasaray, diğer yanda puan alıp geleceğe umutla bakmak isteyen Ankaragücü… Nefesler tutulmuş, İstanbul’da çalacak ilk düdük bekleniyor.

Pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesinde atmosfer gerilmiş durumda. Federasyon tarafından VAR kayıtlarının açıklanmasıyla bir manada cehennemin kapıları açılmış durumda. Artık herkes her şaibeli karardan sonra aynı uygulamayı bekleyecek. İşler sanki daha da gerilecek; daha da sarpa saracak. Sivas’ta iptal edilen golü hakemleri dinledikten sonra da anlayamadık ya neyse…

Aslan’da Abdülkerim, Mertens ve Kerem ceza sınırında. Okan Buruk bu futbolculardan sadece Kerem’i kulübede başlatıyor. Cezalı Boey’in yerine Dubois ilk 11’de başlarken, orta sahada Berkan-Midstjö-Mertens üçlüsü dikkat çekiyor. Orta sahanın ideal ikilisi Oliveira cezalı, anneannesi ölen Torreira izinli. Tüm eksiklerine rağmen Cimbom, seyircisinin önünde üç puan kovalıyor.

Deplasman ekibinde dinamo Tolga Ciğerci yok. Başkent ekibinin orta sahasına can veren eski Galatasaraylı futbolcunun yokluğunda gözler yine eski bir Galatasaraylı oyuncuya çevrilmiş durumda. Bu sahada, bu mevkide görev yaptığında tribünlerle yıldızı bir yerden sonra hiç barışmayan Taylan’ın göstereceği performans merak ediledursun, Ankaragücü’nün rakibinin eksiklerinden yararlanıp yararlanamayacağı papatya falı baktırıyor.

Dengeli başlayan maçın 7. dakikasında Ankaragücü öndeydi. Kornerde van Aanholt ofsaytı bozmuş; Taylan’ın şık vuruşu çizgiyi geçmişti. 14’te Sowe iyi vursa, fark ikiydi! 16’da skor eşitlenmişti. Rashica’nın ortasına Barış Alper kafayı yapıştırmıştı. 21’de yine Rashica’nın ortasında Abdülkerim biraz daha dikkatli olsa, Cimbom öne geçecekti…

30’da Aslan öndeydi. Mertens’in muazzam pasını alan Gomis dönerek fileleri bulmuştu. Organize gelişen akında Mertens’in bulduğu Berkan’ın şutu auta gidiyor, ilk yarıdan başka gol çıkmıyordu.

İkinci devreye daha iyi başlayan başkent ekibiydi. Aslan’dan gol bekleyenler yanılıyor, Ankaragücü sürekli deniyordu. İstanbulspor maçı kadar olmasın, Cimbom yine kontak kapatmış gibiydi. Şüphesiz derbinin de bunda rolü vardı.

69’da Malcuit’nin adrese teslim ortasını Emre Kılınç filelere yollayamıyordu. 87’de uzun bir aradan sonra formasına kavuşan Yunus’un pasını Barış Alper bitirememişti. Uzatmalarda Ankaragücü bastırıyor, Galatasaray zorlandığı maçı kazanarak derbiye lider gidiyordu.

Aslan yine bir karşılaşmanın ikinci yarısında tel tel döküldü. Zorlu Kadıköy deplasmanı öncesi görüntü iyi değil. Tabii orta sahaya eklenecek Oliveira ve Torreira’yla bu takım seviye atlar ama bu derbiye yeter mi; sanmıyorum. Okan Buruk’un pazara kadar dizginleri eline alması gerekiyor. Başkent ekibine gelince… Öndeyken girdikleri iki müsait pozisyonu bitirseler, üç puanı bile alabilirlerdi. Beraberlik koparabilecekleri ortamda fırsat teptiler dersek yanlış olmaz.