Beşiktaş fırtına gibi estiği Antalya deplasmanında sahadan 5-1’lik galibiyetle ayrıldı. Kartal’ın gollerini Gomez (2), Necip, Olcay ve Cenk kaydetti

Lider ve havalı!

Dokuzuncu haftanın kapanış, Antalya Arena’nın açılış karşılaşmasında Antalyaspor Beşiktaş’ı ağırladı. Hem stadyumdaki hem de televizyon başındaki futbolseverler haftanın tempo ve heyecan eksikliğini kapatan bir karşılaşma izledi. Karşılıklı atakların ardından Sosa’nın eksikliğinde forma giyen Necip, kariyerinin ilk deplasman golünü atarak takımını öne geçirdi. Akdeniz temsilcisinin yeni stadındaki ilk maçta kolay teslim olmaya niyeti yoktu. İsmail’den seken top Etoo’nun önünde kaldı. Kamerunlu, topun gelişine vurarak skoru eşitledi. Gol sırası Beşiktaş’a gelmişti, sahneye çıkan da Querasma oldu. Sakıb’tan çaldığı topla sağ kanattan çizgiye inen Portekizli doğrudan kaleyi düşündü. Kaleci M’bolhi’nin parmak ucuyla dokunduğu top kaleye doğru yöneldi. Gomez kafa vuruşuyla topun çizgiyi geçip geçmediği tartışmalarına mahal bırakmadı. Goller ilk yarım saatte geldi ancak ilk devre boyunca maçın temposu düşmedi ve her iki takım da kaliteli ayaklarıyla rakip kalecileri zorlamaya devam etti.

İkinci yarıya Antalyaspor, Makoun’un yerine Emre Akbaba’yı alarak başladı. İkinci yarı sahada daha dengeli bir oyun vardı. Maçı, cezası sebebiyle tribünden yöneten Yusuf Şimşek ikinci hamlesini de erken yaparak Serdar Özkan’ı oyuna aldı. Ancak ilk yarıda olduğu gibi ilk golü bulan yine konuk ekip oldu. Quresma sol kanatta sıkışan topu ters kanatta bomboş olan Beck’e gönderdi. Alman oyuncunun kale ağzına yerden gönderdiği topa dokunan vatandaşı Gomez oldu. Farkın ikiye çıkmasının ardından oyun yeniden tempo kazandı. Maçın 69. dakikasında Şenol Güneş de ilk hamlesini yaptı. Quresma yerini Kerim Frei’ya bıraktı. Maçın fişini çeken ise Olcay Şahan oldu. Oğuzhan ile ver kaç yapan Olcay sol çaprazdan ceza sahasına girip sağ ayağıyla plase bir vuruş yaparak kaleci M’Bolhi’yi mağlup etti. Maçın son anlarında Necip’in savunma arkasına gönderdiği uzun topa hareketlenen Kerim Frei, sağ kanattan ceza alanına girdi ve topu uygun durumdaki Cenk Tosun’a aktardı. Oyuna 79. dakikada Oğuzhan’ın yerine giren Cenk maçın sonucunu belirledi.

Beşiktaş, şampiyonluk yolundaki rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray’ın birbirlerini yenemediği haftayı üstelik hafta içindeki Moskova mesaisine rağmen deplasmanda farklı galip gelerek kapattı ve her iki rakibiyle de puan farkını dörde çıkardı. Antalya Arena’nın açılışında şampiyonluk şarkıları söyleyen siyah beyazlı taraftarlar bakalım sezon sonunda aynı şarkıları kendi statlarının da açılışında söyleyebilecek mi?