Liderin şakası yok!

Akdeniz’de yağmurlu bir akşam… Bir yanda son iki sınavını kaybeden lider Alanyaspor, öbür tarafta Başakşehir ve Fenerbahçe’yi de devirerek üçte üç yaparak bu deplasmana gelen Beşiktaş… Nefesler tutulmuş, futbolun sahada değil, sahayla da oynandığını ispatlayan bu maçtan çıkacak sonuç merakla bekleniyor.

Ev sahibi cephesinde cezası indirilen Çağdaş Atan, bu kritik mücadelede kulübede yerini almış durumda. Genç hocanın bir zamanlar Beşiktaş’ta oynadığı, hattâ geçen sezon yine aynı takımda Sergen Yalçın’ın yardımcısı olduğu hatırlanmalı. İki futbol adamının ortaklıkları bununla da sınırlı değil. Beraber oynadılar, ayrıca başka ekiplerde beraber çalıştılar. Bakalım boynuz kulağı geçecek mi?

Atan, takımın dinamosu Efecan ile cezalı Salih yokluğunda Bakasetas-Davidson-Babacar-Bareiro dörtlüsüyle başlıyor. Rakiplerine ileride basıp topu ayağında isteyen Alanyaspor’un oyun anlayışında değişiklik olup olmayacağı merak ediliyor.

Deplasman ekibinde Yalçın, olmadığı kadar geniş bir kadroyla Alanya’da yerini almış durumda. Bir zamanlar burada teknik adamlık da yapmış olan başarılı çalıştırıcının zengin kulübesi bu karşılaşma özelinde dikkat çekiyor. Sırat köprüsünden adeta geçen Kartal’da Mensah yedek kalırken, orta saha Josef-Dorukhan-Atiba üçlüsüne teslim edilmiş. Gözler siyah-beyazlıların oyun aklı Ghezzal’le son haftaların formda ismi Aboubakar’da olacak. Bu zeminde Larin de bir faktöre dönüşebilir.

Hızlı başladı haftanın maçı. Ev sahibi ilk bölümde daha etkili gözüküyordu. İlerleyen dakikalarda yağmur şiddetini artırıyor, karşılıklı olarak pas hataları artıyordu. Hal böyle olunca da kalite yükselmiyordu.

VAR yardımıyla kazanılan penaltıyı kullanan Bakasetas, 26’da ev sahibini öne geçirmişti. Geçen hafta Gençlerbirliği karşısında attığı iki penaltıdan birini kaçıran Yunan maestro, bu sefer hata yapmamıştı. 33’te hakemin oynattığı avantaj pozisyon getiriyor, Ghezzal karşı karşıya kaldığı Marafona’yı avlayamıyordu. 36’da bu sefer Alanyaspor hızlı geliyor, ileride kalan Caulker müsait durumda kötü vuruyordu.

İlk yarının son tehlikesi Tayfur’un az farkla auta giden kafasıydı. Ev sahibi özellikle kendi sağ kanadından etkili gelirken, deplasman ekibi devre boyunca istediklerini pek yapamamış gibiydi. Sarı kartı bulunan Rosier, rahatlıkla ikinci sarıyı görebilirdi. Bu yüzden Yalçın’ın onu değiştirmesine kesin gözüyle bakılıyordu.

İkinci yarının başında beklendiği gibi Rosier’le Larin çıkmış, Mensah’la N’Kodou girmişti. Bu değişiklikler Beşiktaş adına oyuna hareket getirmişti. Müdahale etme sırası Atan’a geliyor, 66’da Mustafa Pektemek eski takımına karşı sahne alanlar kervanına dahil oluyordu.

76’da Bakasetas’ın frikiği direkte patlamıştı. 79’da fark ikiydi! Ev sahibi hızlı pas trafiğinin meyvesi alıyor, Bakasetas kendisinin ve takımının ikinci golünü atıyordu. Pozisyonda Montero, kaleci Utku’nun topu görmesini engellemişti. 82’de Babacar, ikinci sarıdan kızarınca, lider 10 kişi kalıyordu. Son bölümlerde karşılıklı hamleler geliyor, Fatih de eski takımına karşı oynayanlar arasına katılıyordu.

90’da oyuna sonradan giren Efkan’ın yaptığı gereksiz penaltıyı kullanan Aboubakar, ağları bulmuştu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ev sahibinin mağlubiyet, deplasman ekibinin galibiyet serisi noktalanıyordu.

Lider bu sonuçla rahat bir nefes aldı. İlk yarıda çok daha iyiydiler. Bakasetas bu toprakların şüphesiz en etkili orkestra şeflerinden biri. Beşiktaş’a gelince… Alanya’dan aldıkları Welinton yine tel tel döküldü. Üst üste kazanılan maçlarda iyi bir performans çizen Necip, Brezilyalı stoperden daha çok formayı hak ediyor. Bakalım Yalçın, taşlarla oynayacak mı…