Millet İttifakı, propaganda için de ortak çalışma yürütecek. Başta bayram süreci olmak üzere tüm liderler aynı anda farklı illerde mitingler gerçekleştirecek, genel vaatler yerine bölgesel vaatlere ağırlık verilecek.

Liderler aynı anda sahada
Fotoğraf: Depo Photos

Hüseyin ŞİMŞEK

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığı seçimlerin yenilenmesi kararının ardından TBMM ve Cumhurbaşkanı Seçimleri için hazırlıklarına hız kazandıran Millet İttifakı’nda bugüne kadar geride bırakılan halkla buluşmalar analiz edildi, gelecek dönem programı şekillendirildi. Bir arada verilen görüntünün olumlu sonuç doğurduğunu tespit eden ittifak partileri, bunun yanısıra daralan seçim takvimi ve yoğun gündem nedeniyle bireysel mitinglere ağırlık verme kararı aldı.

Edinilen bilgiye göre, CHP parti yönetimi bu toplantılara, daha önce CHP’ye oy vermemiş ya da etkinliklerine katılmamış seçmenlerin de dahil olduğunu tespit etti. Son haftalara kadar Memleket Partisi seçmeni olduğunu bildiren çok sayıda kesimin de bu programları yakından izlediği ve karar değiştirme eğiliminde olduğu görüldü. Trabzon, Konya ve Çanakkale mitinglerinin, önceki seçimlere göre daha kalabalık olduğu gözlemlendi.

BÖLGESEL ÖNERİLER

Seçimlerin gerçekleştirilmesine yaklaşık bir ay kaldığını vurgulayan CHP kampanya ekibi, bu süreçten sonra kanaat önderleriyle ve diğer çeşitli kesimlerle bire bir sürdürülen temaslara ara verilmesi kararı aldı. Bunun yerine kitlesel buluşmalara ağırlık verilecek. Mitinglerde bölgesel vaatler dillendirilecek. Türkiye’nin genel sorunlarına çözüm önerileri sınırlı da olsa anlatılacak ancak asıl ağırlık verilecek söylemler, liderlerin bulundukları bölgelere yönelik sorunlar ve bunlara karşı üretilen projeleri olacak.

Millet İttifakı liderlerinin eş zamanlı ve farklı yerlerdeki mitingleri artacak. Saatleri farklı olmak üzere, aynı günde farklı kentlerde ittifak liderleri vatandaşlarla bir araya gelecek. Olası bir iktidarda Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevini üstleneceği açıklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın seçmen üzerindeki olumlu etkisi tespit edildi. Sahada daha çok aktif olmaları planlanan İmamoğlu ile Yavaş, liderlerle birlikte katılacakları mitinglerin yanısıra bireysel mitingler de düzenleyecek. 

BAYRAM PROGRAMI

Bayramda Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin genel başkanları ile iki belediye başkanı deprem bölgesinde olacak. Bu kapsamda Kemal Kılıçdaroğlu Adıyaman’da, Meral Akşener Malatya’da, Ekrem İmamoğlu Hatay’da, Mansur Yavaş Maraş’ta, Temel Karamollaoğlu Adana’da, Ahmet Davutoğlu Antep’te bulunacak. Ali Babacan ve Gültekin Uysal'ın programları henüz kesinleşmedi. 

***

İKTİDAR HEDEFİNE YERELİN KATKISI

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak:

2019 yerel seçimlerinden sonra farklı bir sürece girildiğini söyleyebiliriz. Başta 11 büyükşehir belediyesi olmak üzere, ülke nüfusunun önemli bir bölümünü yöneten belediyelerimizin başarılarının seçmen kitlemizi artırdığını söyleyebiliriz. Bu nedenle Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları’nın tüm yurtta aktif görev alması son derece önemli. İktidardan bizim partimize birkaç puan geçiş olduğunu biliyoruz. Bugün iktidar hedefiyle çalışıyorsak bu yerelde yakaladığımız başarılar sayesindedir. Bu seçimde bu çalışmaların da meyvelerini alacağız.

***

CHP’DEN ADAYLARA UYARILAR

CHP yönetimi, milletvekili adaylarının seçim sürecinde dikkat etmesi gerekenlerin anlatıldığı bir kılavuz hazırladı. ‘Aday Konsept Kılavuzu’nda, kurumsal kimliğin tam olarak yansıtılabilmesi ve kampanyanın istenilen seviyede etki uyandırabilmesi için tüm adayların teknik süreçten söylemlere kadar ortaklaşması gerektiği bildirildi.