Altılı Masa'nın 9,5 saat süren 10'uncu toplantısının ardından liderler, sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, toplantıya ev sahipliği yapan Ahmet Davutoğlu ve diğer liderlere teşekkür etti.

Liderlerden Altılı Masa toplantısının ardından açıklama

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin yer aldığı Altılı Masa, 10'uncu kez toplandı.

Altılı Masa'nın, Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde basına kapalı yapılan ikinci tur kapsamındaki 10'uncu toplantısı 9,5 saat sürdü.

Liderler, Altılı Masa'nın toplantısının ardından kişisel sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tarihi sorumluluğumuz doğrultusunda, ülkemize gerçek anlamda demokrasi ve adaleti getirmek ve herkesin huzurlu olduğu bir Türkiye’yi inşa etmek için bir araya geldiğimiz toplantıya ev sahipliği yapan başta Sn @Ahmet_Davutoglu olmak üzere, tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum" dedi.

10'uncu toplantıya ev sahipliği yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise, "Geçmişe değil geleceğe, nefrete değil sevgiye, öfkeye değil merhamete, korkuya değil ümide ayarlıyız. Yarının Türkiyesi İçin “Cesaret Zamanı!” diyerek kararlılıkla ilerleyen tüm Genel Başkanlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da, "Ülkemizin ve Milletimizin gerçek gündemleri, can yakıcı meseleleri üzerine samimi manada çözüm üretebilmek, CHS'nin devlet ve kamu hayatında yol açtığı tahribatı gidermek,diğer taraftan Cumhuriyetimizi gerçek ve işleyen bir demokratik düzenle buluşturmak gayretindeyiz. u vesileyle bugün Gelecek Partisi @GelecekPartiTR ev sahipliğinde Sayın Ahmet Davutoğlu'nun @Ahmet_Davutoglu misafiriydik. Başta Sayın Davutoğlu olmak üzere gayreti ve gayeyi paylaştığımız tüm Liderlere teşekkür ediyorum" paylaşımını yaptı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise paylaşımında, "KARARLIYIZ! Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizde yeni bir dönemi hep birlikte başlatacağız. Bu minvalde, bugün gerçekleştirdiğimiz 10. toplantımıza ev sahipliği yapan Sn. @Ahmet_Davutoglu başta olmak üzere, değerli genel başkanların her birine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Cumhuriyetimizin yeni asrında ülkemizi kurucu değerlerine yeniden kavuşturmak hedefiyle bir araya geldiğimiz bu değerli toplantı için; Başta ev sahibi Sayın @Ahmet_Davutoglu olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum" dedi.

ORTAK AÇIKLAMADAN ÖNE ÇIKANLAR

Liderlerin toplantısının ardından ortak açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Bugün tamamlama aşamasına getirdiğimiz Geçiş Süreci Yol Haritasını ve Ortak Politikalar Metnini 30 Ocak’ta yapacağımız ortak bir tanıtım toplantısı ile kamuoyunun bilgilerine sunacağız" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, genel gaşkanlar arasında ortak Cumhurbaşkanı adayının tespiti ile ilgili istişarelerin başlatılmasına karar verildiği bildirildi.

"Bu vesile ile ayrıca vurgulamak isteriz ki son günlerde gündeme gelen erken seçim tartışmaları bağlamında da ortak tutumumuz açıktır" denilen açıklamada, "Geçen sene bir siyasi mühendislik çabası olarak devreye sokulan seçim sistemi ile yapılacak hiçbir erken seçime destek vermeyeceğiz. 2018 seçimlerinde geçerli olan sistemle gerçekleşecek -yani 6 Nisan’dan önce yapılacak- bir erken seçime ise destek vermeye hazırız" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Bu çalışmaların kısa sürede tamamlanabilmesi amacıyla liderler arası toplantıların daha sık aralıklarla yapılmasına karar verdik. Bu bağlamda, bir sonraki toplantımız İYİ Parti’nin ev sahipliğinde 26 Ocak tarihinde yapılacaktır" denildi.