Beşiktaş, Başakşehir’in mağlup olduğu haftada Gençlerbirliği’ni rahat bir oyun sonucunda 3-0 mağlup etti. Kartal bu sonuçla Başakşehir’le arasındaki puan farkını 5’e çıkarttı

Liderlik perçinlendi

Vodafone Arena’da pazar mesaisi... Bir tarafta Beşiktaş, diğer köşede Gençlerbirliği. Takipçisi Medipol Başakşehir’in sürpriz bir şekilde Akhisar’a boyun eğdiği haftada, Kartal çimlere mutlak galibiyet parolasıyla ayak basıyor. Evdeki hesap basit; kazanıp puan farkını beşe çıkarmak.

Yuvasında mağlubiyeti unutan siyah-beyazlılar, beklediğimiz 11’le sahada. Gökhan Gönül’ün sağ bekteki varlığı şüphesiz taraftarları o kanattan gelişecek akınlar bağlamında umutlandırıyor. Ev sahibinde olağan şüpheliler malum: Atiba, Quaresma, Talisca ve Cenk. Bu oyuncuları saymazsak, iyi bir sezon geçirmeyen Oğuzhan’ın vites yükseltip yükseltemeyeceği merak ediliyor. Cezalı Aboubakar’ın yokluğunda kulübeye alınan Demba Ba, papatya falı baktırıyor.

Başlama vuruşu öncesi ne 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü unutulmuştu, ne 22 Ocak’ta yitirdiğimiz efsane başkan İlhan Cavcav. Hakikaten sahalarımızda görmek istediğimiz hareketlerle mücadele başlıyordu.
İlk çeyrek dilimde ekipler birbirini tartıyordu. Ümit Özat’ın teknik direktörlük koltuğuna oturmasıyla birlikte takım olma duygusu katlanan ve kompakt yapısıyla rakiplerini zorlayan Alkaralar, savunma disipliniyle dikkat çekiyordu. Bir kart pozisyonunu müteakip iki takımın hocaları arasında kısa süreli bir gerginlik yaşanıyor, serin bir İstanbul akşamında hararet artıyordu.

Uğur’un yüzünde patlayan şutu sonrasında sol gözü kapanan Fabri mecburen yerini ilk devrenin sonlarında Tolga’ya bırakmıştı. İlk yarı boyunca kürekleri aheste çeken Kartal, uzatmalarda rakip kaleyi ablukaya almış; ani gelişen akında Oğuzhan ağları bulmuştu. Başkent temsilcisi faul diye itiraz ederken, santra gösterilmişti. Birkaç dakika esen siyah-beyaz fırtına gole yetmişti.

İkinci 45 dakika oyuna dahil olan Vedat Muric, ayağının tozuyla Beşiktaş savunmasını zorluyordu. Gençlerbirliği’nin kıvılcımı kısa sürede sönüyor; ev sahibi dizginleri eline alıyordu. 61’de kazanılan frikiği kullanan Talisca, büyülü sol ayağıyla yine şiir yazmıştı. Sambacı’nın bu şaheseri tribünleri ayağa kaldırmıştı. 70’te Babel nefis kesmiş, Quaresma kafasıyla bitirememişti. Günün en iyilerinden Babel’in bazukası 86’da skoru ilan etmişti.
Şenol Güneş son değişiklik olarak Necip’i sahaya sürmüş, taraftarın Demba Ba beklentisine karşılık vermemişti. Kalan dakikalar adeta formalite icabıydı.

Beşiktaş ikisi jenerikleri süsleyebilecek nitelikte olan üç golle üç puanı almasını bildi. Haftaya lider, son haftaların flaş ekibi Trabzonspor’la buluşuyor. Oradan alınacak bir galibiyet, şampiyonluk şarkılarının şüphesiz daha gür bir şekilde söylenmesi demek.