Süper Lig bugün oynanacak maçlarla bitiyor. Küme düşen son takımın belli olacağı günde Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki 3’üncülük yarışı da sonuçlanacak

Ligde perde kapanıyor

Süper Lig'de 2016-2017 sezonu, bugün oynanacak 34. hafta maçlarıyla tamamlanacak. Beşiktaş'ın geçen hafta şampiyonluğunu ilan ettiği ligde Başakşehir de ikinciliği garantilerken, Fenerbahçe ve Galatasaray üçüncü sıranın sahibi olmak için mücadele verecek. Ligin geride kalan bölümünde iki takım da 61 puan toplarken, Fenerbahçe averajla üçüncü, Galatasaray da dördüncü basamakta yer alıyor.

Son hafta bugün deplasmanda Adanaspor ile karşılaşacak Fenerbahçe, küme düşen rakibi karşısında kazandığı takdirde Galatasaray maçının sonucuna bakmadan üçüncü sıranın sahibi olacak. Fenerbahçe'nin Adana deplasmanında puan kaybetmesi ve Galatasaray'ın aynı saatte sahasında konuk edeceği Türkiye Kupası sahibi Konyaspor karşısından galibiyetle ayrılması durumunda ise sarı-kırmızılılar üçüncü basamakta yer alacak. İki takımın da müsabakalarını kazanması halinde ikili averajda önde olan Fenerbahçe, sezonu üçüncü sırada bitirecek.

Rize ya da Bursa küme düşecek
Adanaspor ve Gaziantepspor'un ardından lige veda edecek son takım da bugün belli olacak. Süper Lig'de 16 ve 15. basamakta yer alan Çaykur Rizespor veya Bursaspor, TFF 1. Lig'e düşecek. Ligde 35 puana sahip olan ve 15. basamakta yer alan Bursaspor, deplasmanda Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlı takım, müsabakayı kazanması durumunda ligde kalacak.Bursaspor'un Trabzon'da yaşayacağı puan kaybında ise gözler aynı saatte başlayacak Çaykur Rizespor-Alanyaspor müsabakasına çevrilecek. Sezonun geride kalan bölümünde 33 puan toplayan ve 16. basamakta bulunan Çaykur Rizespor'un ligde kalabilmesi için Alanyaspor maçını kazanması, ikili averajda üstünlük kurduğu Bursaspor'un da puan kaybetmesi gerekiyor.

Geçen hafta Gaziantepspor'u 4-0 mağlup ederek şampiyonluğu garantileyen Beşiktaş, evinde ağırlayacağı Osmanlıspor lige noktayı koyacak ve şampiyonluk kupasını alacak.

Beşiktaş’ta keyifler yerinde
Beşiktaşlı oyuncular, dinlenerek ve şampiyonluk kutlamaları yaptıkları haftanın ardından Osmanlıspor karşısına çıkacak. Gaziantepspor karşılaşması sonrası 3 gün izin yapan siyah-beyazlılar, 2 günlük bir çalışma sonrası bugünkü karşılaşmayı oynayacak. Beşiktaş, Vodafone Stadı'nda ligdeki namağlup unvanını korumaya çalışacak. Geçen sezondan bu yana bu statta 19 lig maçına çıkan siyah-beyazlılar, 15 galibiyet ve 4 beraberlik aldı.