Beko Basketbol Ligi'

Beko Basketbol Ligi'ne bu hafta sonu oynanacak All Star maçı nedeniyle bir hafta ara verildi. Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda basketbolün şov kısmı ön planda olacak. Gösteri maçı, smaç yarışması ve 3 sayılık atış yarışmaları ile izleyenler basketbolün göze hoş gelen ve büyük keyif veren yönüne doyacaklar. Basketbolün içinde olan her kesimin attığı oylarla seçilen ve bu sezonun en başarılı oyuncuları bu gösterilerde yer alacaklar. Bu süper gösteriyi kaçırmamak lazım. Ancak hayat devam ediyor...

Ligde normal sezonun bitmesine sadece 6 hafta kaldı ve ligin dibi adeta cadı kazanı gibi. Düşecek iki takımdan biri bence belli oldu. Sadece 3 galibiyeti bulunan Tekelspor'un bu saatten sonra seri galibiyetler alıp kendini kurtarması nerdeyse imkansız. Yani Tekel matematiksel olarak olmasa da mantıksal olarak lige veda etti. Düşecek ikinci takım olmamak için ise kıyasıya yarışan tam 5 takım var. Bu takımlar; Mutlu Akü Selçuk Üni., To-faş, Oyak Renault, Beykozspor ve Alpella. Bunların arasında en rahat durumda bulunan takım 9 galibiyetle Mutlu Akü Selçuk Üni. Tofaş aldığı 8 galibiyetle 7'şer galibiyeti bulunan 3 takımın üzerinde yer alıyor. Bu takımların bu haftadan sonra yapacakları her maç büyük bir önem taşıyor. Çünkü aldıkları ve alacakları bir galibiyet sıralamadaki yerlerini hemen değiştirebiliyor. Ligin son altı haftasında bu takımlar korkulu rüyayı görmemek için maçlarda adeta can alıp can verecekler. Özellikle birbirleri ile oynayacakları maçlar kaderlerini belli edecek. Çünkü bu maçlar nerdeyse final niteliğinde olacak ve kazanan takımın çok rahatlamasını sağlayacak. Bu mücadelede son haftaya kadar sürecek gibi gözüküyor.

Takımların galibiyet sayıları birbirlerine o kadar yakın ki bu işten kendini kurtaracak takım son ana kadar belli olmayacak. Ligin en genç takımı unvanını taşıyan Alpella özellikle son haftalarda aldığı galibiyetlerle bir anda ligde kalma umudunu arttırdı. Bu kadar genç oyuncuların yer aldığı bir takımın bu kadar başarılı olması gerçekten beni çok fazla mutlu ediyor. Aynı zamanda ligde yer alan takımların yaptıkları antrenör değişikliklerinde, tercihlerini genç antrenörlerden yana kullanmaları beni ayrıca sevindiren bir başka faktör.

En son Beşiktaş Cola Turka Murat Didin'in Almanya'ya dönmesi ile takımın başına Ufuk Sarı-ca'yı getirerek bu akıma katılan takımların arasına girdi.

Bu arada Play off'a kalabilmek için de Darüşşafaka, Karşıyaka ve Mersin Büyük Şehir Belediyesi büyük bir mücadele içindeler. İlk 8 içerisinde yer alabilmek için kalan maçlarından galibiyetle çıkmak istiyorlar. Bu takımlar arasında en şanslı durumda olanlar Mersin ve Darüşşafaka gibi gözüküyor. Bu iki takımın önümüzdeki hafta İstanbul'da oynayacakları maç ise sıralama açısından çok büyük önem taşıyacak. Bu maçı kazanan takım kesinlikle play-off yolunda çok büyük avantaj sağlamış olacak. Anlaşılan, ligde güzel bir sıralama yakalamak veya düşmemek için takımlar son haftaya kadar nefes nefese bir mücadelenin içinde olacaklar.