TBL'de ligin bitimine 7 hafta kaldı ve ligin dibinde adeta bir

TBL'de ligin bitimine 7 hafta kaldı ve ligin dibinde adeta bir can pazarı yaşanıyor. Bütün gözler ligin zirvesindeki şampiyonluk mücadelesine çevrilmişken, dipte yaşanan kümede kalma mücadelesini gözden kaçırmamak lazım.

Alt sıralarda yer alan Beykoz, Erdemir, Büyük Kolej ve Mersin BŞB, İTÜ'den sonra ligden düşecek ikinci takım olmamak için müthiş bir mücadelenin içinde olacaklar. Bu takımlardan Beykoz 7, diğer üç takım ise 6'şar galibiyetle arka arkaya sıralanıyorlar.

Hafta sonu oynanan maçta Erdemir, Mersin'i yenerek kümede kalma umutlarını güçlendirdi. Ligin ilk yarısı sonuçlandığında düşecek takımlar arasında ilk sırada bulunan Erdemir aldığı sonuçlarla ilerki haftalar için ümitlendi. Ancak ligde kalan maçları incelediğimizde Erdemir'in rakiplerine göre daha zor takımlarla oynayacağını görüyoruz. Fikstür dezavantajı bulunan Erdemir ligde kalmak istiyorsa mutlaka ekstra galibiyetler almak zorunda. Erdemir'in TBBL'de oynayan bayan takımı düşerek ilçeye ilk hayal kırıklığını yaşattı. Yöneticiler ikinci bir hayal kırıklığı yaşamamak için ellerinden geleni yapacaklar.

İlk defa yükseldiği lige çok iyi transferler yaparak başlayan Mersin BŞB yaptığı yatırıma göre bulunduğu pozisyonu kesinlikle hak etmiyor. Başta Harun Erde-nay olmak üzere kaliteli yerli ve yabancı oyuncuları kadrosuna katan takım maalesef tecrübesizliğin ve kötü kenar yönetiminin kurbanı oluyor.

Bence sezon başında çok tecrübesiz olan Rebah Sıdalı ile devam edilmemeli, takım TBL deneyimi olan bir Coach'a teslim edilmeliydi. Hala da geç kalmış sayılmazlar. Zararın neresinden dönersen kardır. Bu kadar para harcanarak kurulan kadronun çok daha yukarılarda yer alması gerekiyor.

Bu hafta sonu Darüşşafaka deplasmanına gelen B.Kolej çok kötü bir oyun ortaya koyarak yenildi ve kümede kalma yolunda büyük bir darbe aldı. Sezona çok iyi başlayan Kolej ilerleyen haftalarda geçen yıllarda olduğu gibi sıradan bir takım hüviyetine büründü. Takımın en büyük sorunu sadece Murat Kaya'nın performansına bağlı olmaları. Oyunu zenginleştirmede büyük sorun yaşıyorlar.

Bu haftanın en büyük sürprizini Ban-dırma'da Banvit'i yenme başarısını gösteren Beykoz yaptı. Hafta içinde Behçet Üner'le yollarını ayıran yönetim, göreve Serdoğan Ersözlü'yü getirdi. Bu değişik anlaşılan takım içinde büyük bir etki yapmış ve Banvit karşısında galibiyeti getirmiş oldu.

Fikstürü incelediğimiz zaman Beykoz'un da kalan maçları oldukça zor. Ancak antrenör değişikliği takımı iyi yönde etkilemiş ve sarı-siyahlılar umutlanmış durumda.

Bütün faktörler bir yana, kümeden düşecek son takım bu takımların birbirleri ile oynayacakları maçlar sonunda belli olacak. Büyük mücadeleye sahne olacak bu maçları kaçırmamak gerekiyor.