Lihtenştayn Prensi Emanuel'in, Avrupa Birliği'ndeki bilinen en büyük ayı olduğu belirtilen bir ayıyı öldürdüğü öne sürüldü. Associated Press haber ajansı ise Prens Emmanuel’e mart ayından Covasna ilçesinde dört günlük avlanma izni verildiğini ve 13 Mart'ta 17 yaşındaki bir boz ayıyı öldürdüğün  doğrulayan resmi av belgeleri gördüğünü bildirdi. Prensin ayrıca av için 7 bin avro ödediği aktarıldı.

"Lihtenştayn Prensi Emanuel, Avrupa'nın en büyük boz ayısını öldürdü"

Fotoğraf: AGENT GREEN

Lihtenştayn Prensi Emanuel von und zu, mart ayında Romanya'da Avrupa Birliği'nin en büyük ayısı olduğuna inanılan bir ayıyı yasa dışı bir şekilde öldürmekle suçlandı.

Rumen çevre kuruluşu Agent Green ve Avusturyalı sivil toplum kuruluşu VGT yaptıkları açıklamada, Arthur adlı ayının Karpat Dağları'nın koruma altındaki bir bölgesinde Prens Emanuel von und zu Liechtenstein tarafından mart ayında vurulduğunu iddia etti.

NTV'nin aktardığı habere göre sivil toplum kuruluşları, Avusturya'nın Riegersburg bölgesinde yaşayan prensin, Romanya Çevre Bakanlığı tarafından Ojdula'daki çiftliklere zarar veren bir dişi ayıyı vurması için özel onay aldı.

Sivil toplum kuruluşları ayrıca, "Prens, ormanın derinliklerinde yaşayan ve hiçbir zaman insanların bulunduğu bölgelere yaklaşmamış bir erkek ayıyı öldürdü" açıklamasını yaptı.

Bununla birlikte Arthur adlı ayının bölgede Ajan Green korucusu tarafından uzun yıllardır gözlemlendiği ve insanları varlığına ve sunduğu yiyecek kaynaklarına alışkın olmayan vahşi bir hayvan olduğu ifade edidi.

Associated Press haber ajansı ise Prens Emmanuel’e mart ayından Covasna ilçesinde dört günlük avlanma izni verildiğini ve 13 Mart'ta 17 yaşındaki bir boz ayıyı öldürdüğünü doğrulayan resmi av belgeleri gördüğünü bildirdi. Prensin ayrıca av için 7 bin avro ödediği aktarıldı.

Agent Green'in Başkanı Gabriel Paun, Arthur'un 17 yaşında olduğunu, Avrupa Birliği'ndeki bilinen en büyük ayı olduğunu söyledi.

Paun, "Prensin köye gelen bir dişi ayıyı ormanın derinliklerinde var olan en büyük erkekle nasıl karıştırabileceğini merak ediyorum. Prensin sorunu çözmeye gelmediğinin açık olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bununla birlikte, kahverengi boz ayılar, uluslararası ve Romanya yasaları kapsamında korunan bir türler arasında yer alıyor. Bu kapsamda Romanya, 2016 yılında ödül amacıyla düzenlenen kupa avını yasakladı. Ancak, birbirini izleyen hükümetler, ciddi hasara neden olan veya insanları tehdit eden ayıların Çevre Bakanlığı tarafından izin verilmesi halinde öldürülmesini onayladı.