Fethiye Belediyesi tarafından yapılan Likya Kültür Sanat Etkinlikleri bu sene 28 Ekim itibariyle başlıyor. Beşkaza Meydanı ve Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek etkinliklerde birçok ünlü yazarlar sevenleriyle buluşacak. Aynı zamanda kitap fuarı, karikatür atölyesi, müzik dinletileri yanı sıra birçok etkinlik Sanat Günleri’nde yer alacak.

Likya Kültür Sanat Günleri başlıyor

BİRGÜN EGE

Likya Kültür-Sanat Etkinlikleri ilgili Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ile Kültür Sosyal İşler Müdürü Halime Ok, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Etkinlikleri uzun zamandır planladıklarını belirten Ok, “Bizler Likya Kültür Sanat Etkinlikleriyle kültürel ve sanatsal faaliyetler üzerinden oluşturulacak aydınlanma havasını Fethiye’nin her mahallesinden köyüne, merkezinden yaylalarına dek birlikte tasarlanacak projeler ile yaymak istiyoruz. İlk olarak bir kültür sanat etkinliği şeklinde organize edeceğimiz birçok yayıncı ve yazarın katılımıyla ortalama 10 gün sürecek bir Kitap Fuarı/Kitap Şenliği yapmak istiyoruz. Fethiye Kitap Günleri adı altında organize edebileceğimiz bu etkinlikler 28 Eylül - 10 Ekim tarihleri arasında olacak. Fethiye’ye gelmesini istediğimiz yazarlarımızın yapacağı atölye ve söyleşilerle yola çıkacağız. Edebiyat, Sanat, Şiir söyleşilerinin yanı sıra ülkemizin içinden geçtiği bu süreci politik-ekonomik-hukuki olarak değerlendirecek birçok değerli gazeteci- yazar, araştırmacı ve siyasetçi konuk edeceğiz. Yerel sanatçılarımızla da birçok etkinlik gerçekleştireceğiz” dedi.
Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli, “28 Eylül- 10 Ekim 2021 tarihleri arasında üçüncüsünü gerçekleştirecek olduğumuz Likya Kültür Sanat Etkinlikleriyle okurlarımızı kitaplarla ve yazarlarla buluşturacağız. Yazarlarımızla gerçekleştirilecek atölye çalışmaları ve söyleşilerle bu süreçte birlikte olacağız. Söyleşilerde ve fuarda Fethiye halkını görmek istiyoruz” dedi.

PROGRAM BELLİ OLDU

28 Eylül itibariyle başlayacak programda ilk gün Arif Beki, Ali Haydar Fırat, Deniz Zeyrek saat: 20.00’de, 1 Ekim tarihinde yine saat: 20.00’de Ataol Behramoğlu, Mehtap Meral ile hayranlarıyla buluşacak. 2 Ekim saat: 17.00’de Sermet Erkin, aynı gün saat: 21.00’de Levent Gültekin, 3 Ekim saat: 17.00’de Latife Tekin, Haydar Ergülen ve Barış İnce sevenleriyle Fethiye’de bir araya gelecek. 5 Ekim saat: 18.00’da Mine Kırıkkanat, Mustafa Hoş, Barış Doster, 6 Ekim saat: 18.00’de Mehtap Meral, İnci Aral, Pelin Batu, saat: 21.00’da Nasuh Mahruki, Murat Ağırel, 7 Ekim saat: 20.00’de Fatih Yaşlı ve Çiğdem Toker, 9 Ekim saat: 16.00’da İpek Özbey ile Elfin Tataroğlu, 9 Ekim saat: 20.00’da ise İrfan Değirmenci ile Yaşar Aydın Fethiye’de sevenleriyle buluşacak.