Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen Likya Kültür Sanat Etkinlikleri bu sene 28 Eylül’de başlıyor. Beşkaza Meydanı ve Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde 10 Ekim’e kadar sürecek etkinliklerde sürecek etkinliklerde birçok ünlü yazar sevenleriyle buluşacak. Konserler, atölyeler, söyleşiler ve imza günleri gibi birçok etkinlik Likya Kültür Sanat Günleri’nde yer alacak.

Likya Kültür Sanat Günleri Dolu Dolu Başlıyor

Likya Kültür Sanat Etkinlikleri ile ilgili Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ile Kültür Sosyal İşler Müdürü Halime Ok, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Etkinlikleri uzun zamandır planladıklarını belirten Ok, “Bizler Likya Kültür Sanat Etkinlikleri ile kültürel ve sanatsal faaliyetler üzerinden oluşturulacak aydınlanma havasını Fethiye’nin her mahallesinden her köyüne, merkezinden yaylalarına dek birlikte tasarlanacak projeler ile yaymak istiyoruz. İlk olarak bir kültür sanat etkinliği ile birçok yazarın katıldığı Kitap Şenliği yapmak istiyoruz. Fethiye Kitap Günleri adı altında organize ettiğimiz bu etkinlikler 28 Eylül - 10 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Edebiyat, sanat, şiir söyleşilerinin yanı sıra ülkemizin içinden geçtiği bu süreci politik-ekonomik-hukuki olarak değerlendirecek birçok değerli gazeteci-yazar, araştırmacı da konuk edeceğiz. Yerel sanatçılarımızla da çok sayıda etkinlik gerçekleştireceğiz” dedi.


Okurlar yazarlar ile buluşacak

Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli ise kültür sanat günleri ile ilgili şunları söyledi: “28 Eylül-9 Ekim 2021 tarihleri arasında üçüncüsünü gerçekleştirecek olduğumuz Likya Kültür Sanat Etkinlikleri ile okurlarımızı kitaplarla ve yazarlarla buluşturacağız. Yazarlarımızla gerçekleştirilecek atölye çalışmaları ve söyleşilerle bu süreçte birlikte olacağız. Söyleşilerde ve fuarda Fethiye halkını görmeyi çok istiyoruz.”

Etkinlik programı belli oldu

• 28 Eylül itibariyle başlayacak programda ilk gün Arif Beki, Ali Haydar Fırat, Deniz Zeyrek, 1 Ekim’de Ataol Behramoğlu ve Mehtap Meral, hayranlarıyla buluşacak.

• 2 Ekim’de Levent Gültekin, 3 Ekim’de Latife Tekin, Haydar Ergülen ve Barış İnce sevenleriyle Fethiye’de bir araya gelecek.

• 5 Ekim’de İlizyonist Sermet Erkin çocuklarla yönelik bir etkinlikte yer alacak.

• Mine Kırıkkanat, Mustafa Hoş da yine 5 Ekim’de okurları ile buluşacak.

• 6 Ekim’de Mehtap Meral, İnci Aral, Pelin Batu; Nasuh Mahruki, Murat Ağırel, 7 Ekim’de Fatih Yaşlı, 9 Ekim’de İpek Özbey ile Elfin Tataroğlu, İrfan Değirmenci ile Yaşar Aydın Fethiye’de sevenleriyle buluşacak.

likya-kultur-sanat-gunleri-dolu-dolu-basliyor-925725-1.