Muğla’da kömür madeni sahasına ziyarete gelen Limak Holding‘in sahibi Nihat Özdemir’i İkizköylü yurttaşlar protesto etti. Açıklamada, “Bizim kömüre değil temiz enerjiye ihtiyacımız var” denildi.

Limak’a protestolu karşılama
Fotoğraf: BirGün

BirGün/EGE

Muğla Milas Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding'in iştiraki YK Enerji tarafından Yeniköy-Kemerköy Termik Santralları’na kömür temini için ağaç kesilmesi ve maden sahalarının genişletilmesine karşı direniş sürüyor.

Limak Holding‘in sahibi Nihat Özdemir, beraberindeki protokol ile birlikte Işıkdere maden sahasını ve Akbelen Ormanı’nı ziyaret etmek istedi. Ziyaret haberini alan İkizköylüler, Işıkdere’nin girişinde toplanınca heyet, yolunu değiştirmek zorunda kaldı

İkizköylüler tarafından yapılan açıklamada, “Biz buraya onları karşılamak, derdimizi anlatmak için toplandık. Sayın bakanlar maden sahasına arka taraftan geçtiler, ama bizim yanımızdan geçmediler. Biz onlara derdimizi anlatamadık. Burada kömür sahasının daha da ilerlemesini istemiyoruz. Bunda kararlıyız. Bizim kömüre değil temiz enerjiye ihtiyacımız var ” denildi.

ORMANLARI PEŞKEŞ ÇEKMEYELİM

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu ormanları artık madenlere peşkeş çekmeyelim, kömüre feda etmeyelim. Ormanları satan bakan değil, koruyan bakan olarak dursun yanımızda, tüm Türkiye’nin karşısında. Ormanın önünde bizimle dursun, satan değil koruyan bakan görelim bundan sonra. Aynı şey enerji bakanı için de geçerli. Artık güneşten alalım enerjiyi kömürden değil.”