birgün

9° AÇIK

Limak Holding: İskenderun Limanı'ndaki yangın söndürüldü

Limak Holding, deprem felaketinin ardından İskenderun Limanı'nda (LimakPort) çıkan yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

GÜNCEL 09.02.2023 14:55
Limak Holding: İskenderun Limanı'ndaki yangın söndürüldü Fotoğraf: AA
Abone Ol google-news

Limak Holding, LimakPort İskenderun'da yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, İskenderun Limanı'nda 3-4 rıhtımlarının ortasındaki konteynerların depremin etkisi ile alev aldığı anımsatılarak, şu bilgiler verildi:

“Bu yangınla mücadelede çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu, belediyeler ve özel sektör şirketleri, uçak, helikopter, itfaiye aracı, römorkör ve çeşitli araç destekleri ile destek verdi. Ayrıca 12 ton su ve köpük kapasiteli bir uçak Rusya'dan limana getirildi. Yanan maddeler içinde pvc gibi kimyasal içeriğe sahip malzemeler de olması sebebi ile söndürülmesi uzun sürmektedir. Ancak geldiğimiz noktada, yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmalarına da başlanmıştır. Yangın bölgesinde hala koyu renkli duman çıkışı gözlemlenmektedir; ancak yangının sıçrama ya da büyüme ihtimali kalmadığı öngörülmektedir.”

Şirketin açıklamasına göre, İskenderun Limanı’nın kullanımını engelleyecek yapısal herhangi bir hasar oluşmadı.

Video haberler için YouTube kanalımıza abone olun

Birgün'e Abone ol