‘Bizim Gibiler’ isimli ilk albümünü dinleyiciyle buluşturan Ezgi Pekel, bu albümün lise yıllarında tuttuğu bir günlükte duran sözlerden oluştuğunu söylüyor

Lise günlüğünden gelen albüm: Bizim Gibiler

ÖYKÜ ÖZFIRAT

Müzisyen Ezgi Pekel’in elektronik pop, dans türündeki ilk albümü ‘Bizim Gibiler’ müzikseverlerin karşısında. Pekel’in 8 şarkılık ilk albümünün ilk klibi ‘Deliyim’ de geçtiğimiz gün yayınlandı. Müzisyenle albümünü ve müzik serüvenini konuştuk.

Kısaca kendinizden bahseder misiniz? Neler yapıyorsunuz, müzikle tanışmanız nasıl oldu?

Müzisyen bir ailede geldiğim için müzikle büyüdüm diyebilirim. Enstrümanla tanışmam ilkokul çağımdaydı. Önce gitar ile başladım, ardından klavye çalmayı öğrendim. Şimdilerde ise ukulele ile devam ediyorum. Zamanımın büyük bir kısmı müzik ile geçiyor. Müzik benim tek mesleğim. Düzenli sahne programları dışında, çocuk tiyatrolarına oyun müzikleri de yapıyorum.

Tekli çalışmalarınızın ardından yeni albümünüz dinleyici ile buluştu. Lise günlüğünüzden izler olduğunu söylediğiniz bu albümün oluşum sürecinden bahseder misiniz?

Aslında ilk başta albüm yapma fikri yoktu. Şu an albümde olan ‘Ağlat Beni’ şarkısını yine tekli olarak çıkarma planım vardı ve onun kayıtlarıyla ilgileniyordum. Sonra yıllardır birlikte müzik yaptığımız ve albümün aranjörleri Caner Hız ve Aykut Acarlar albüm yapma fikrini ortaya attı. Yıllardır bir günlükte öylece duran sözlerim vardı. Onlar ortaya çıktı, bestelendi, düzenlendi. Aykut’un da 3 şarkısı üzerine eklenince bir yaz sezonu boyunca eve kapanıp ‘Bizim Gibiler’i kaydettik.

METAL FABRİKASINDA ÇEKTİK

‘Deliyim’ şarkısının klibi çıktı. Klip çekmenin önemi nedir sizin için?

‘Deliyim’i Adana’da bir metal fabrikasında Atom Film’den Ozan Sihay ve Tufan Şimşekcan yönetmenliğinde kliplendirdik. Şarkının tavrını ortaya koymak ve şarkıyı öne çıkarmak için mutlaka görsel bir materyalle -ki bu da klip oluyor- desteklemek gerektiğine inanıyorum.

Önümüzdeki süreçte çalışmalarınız neler olacak?

Çiçeği burnunda bir albüm var. Mümkün olduğunca albümdeki şarkıları kliplendirmek ve albüm tanıtımı için konser programı oluşturmak şu anki hedeflerim.