Lise öğrencisi harçlık için çalışmak zorunda

HABER MERKEZİ

Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi fabrika gibi çalıştırılırken öğrenciler ise ucuz işgücü olarak kullanılıyor. Okulda öğrenciler plastikten çatal, kaşık, bardak ve laboratuvar ürünleri imal ediyor.


Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okula sağladığı 1 milyon lira ödenekle lisedeki metalürji teknolojisi alanı atölyesine yatay plastik enjeksiyon makinesi alındığını söyledi. Okuldan şirket gibi bahseden Akbaş burada makineyle plastik malzeme üretimine başlandığını aktararak, "Plastik çatal, kaşık, bardak ve laboratuvar malzemesi üretiliyor. Çocuklarımız, döner sermayemiz çalışıyor. İl genelinde ihtiyacı olan yerlere satışı yapılacak. İller arası talepler olursa bununla ilgili de arkadaşlarımız çalışıyor" dedi.

Metalürji teknolojisi alanı şefi Turhan Kılıç da dışarıdan aldıkları işlerle öğrencilerin harçlıklarını kazandığını belirterek "Milli Eğitim Bakanlığımızdan ve ildeki işletmelerden ön sipariş aldık. Çok yakın zamanda tam kapasiteyle makinemizi çalıştıracağız" diye konuştu.

Kılıç, metalürji teknolojisi alanında 150 öğrencinin olduğunu dile getirerek, "Öğrencilerimizin alanımızı bitirdikten sonra iş sahibi olmalarında herhangi bir problem yok. İşletmeler öğrencilerimizin mezun olup direkt işe başlaması için elinden geleni yapıyor" ifadelerini kullandı.