Liseler arası yarışmada birinci Gazi Mahallesi’nden seçildi
Fotoğraf: BirGün

Kültür Sanat Servisi

Gazi Mahallesi Şair Abay Konanbay Anadolu Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu ŞAKAL Müzik Topluluğu, bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Türkiye Liseler Arası Müzik Yarışması’nda birinci seçildi. Topluluk, yaklaşık bin okulun katıldığı yarışmada İranlı grup Kamkars’tan Xoş e Hewraman eserini yorumladı.

İrem Dülek (vokal), Civan Yucer (Vokal ve back vokal), Baran Kuşça (Santur), Şule Aykın (Piyano), Ruken Poyraz (Gitar), Havin Güzeldere (Bas Gitar), Sedef Balım Arslan (Erbane (def))’dan oluşan topluluk, elde ettikleri başarıdan mutluluk duyduklarını belirtti.

ŞAKAL Müzik Topluluğu ile kendilerini özgür hissettiklerini belirttikleri açıklamada, seçtikleri eserlerin kültürel müziğin, Dünya popüler müziği ile olan ilişkisini irdeledikleri bir sürecin ürünü olduğu ifade edildi. Açıklamada, “Sanat ve sanatçı sadece işinde iyi olan değildir. Görünmeyeni gösteren, ötekileştirileni gözler önüne serendir. Farkında olan ve fark ettirendir. Susmayan, susturulana ses olan, yaşayan ve yaşatan gösterendir. Bu prensiplere her zaman sadık kalmaya çalışacağız” denildi.

Sanatın ve müziğin evrenselliğini savunduklarını ifade ettikleri açıklamada, “Liseler Arası Müzik Yarışması’nda yorumladığımız parça da bunun örneklerinden biridir. Çok sevinçliyiz. Destek veren herkese teşekkürler” dediler.

2019’dan bu yana müzik çalışmalarını sürdüren ŞAKAL Müzik Topluluğu, adını ilk olarak Türkiye’de 24 yıldır özel platformlarda düzenlenen liseler arası müzik yarışmasının 22’nci Fizy Liseler Arası Müzik Yarışması’nda Ali Ekber Çiçek’in Haydar Haydar eserini yorumlayarak duyurmuştu. ŞAKAL Müzik Topluluğu’nun öğretmenleri Ruşen Gökçe, Dilan Özgün ve Gökhan Parlaktaş’tan oluşuyor.