Lise öğrencisi Berhan Tamalan'ı ağır yaralayan Baran Çavuş, hakkında sosyal medyada oluşan tepkilerden sonra yakalama kararı çıkarıldı. Durumu ağır olan Tamalan, hastanede yaşam mücadelesi veriyor

Liseli genci bıçaklayan saldırgan hakkında yakalama kararı

Bakırköy'de aynı zamanda profesyonel dansçı olan lise öğrencisi Berhan Tamalan başka bir lisenin öğrencisi Baran Çavuş tarafından uğradığı bıçaklı saldırıda ağır yaralandı. Hastanede tedavisi süren gencin hayatı tehlikesi sürerken, Saldırgan Baran Çavuş ise çıkarıldığı mahkemece yurt dışı çıkış yasağı ve ev hapsi cezası verilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayın sosyal medyada gündeme gelmesinin ardından Çavuş hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Olay, geçtiğimiz Cuma günü akşam saatlerinde Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi yakınlarında yaşandı. Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi 'nde öğrenci olan ve aynı zamanda Büyükçekmece Belediyesi Altın Köprü Halk Dansları topluluğunda dansçı olan Berhan Tamalan (17), iki arkadaşıyla birlikte okuldan çıktı. İddiaya göre, arkadaşlarıyla birlikte yürüyen Tamalan ve arkadaşlarının önünü başka bir lisede okuyan Baran Çavuş (17) ve arkadaşlarının olduğu bir grup kesti. Çavuş ve arkadaşları 3 gence saldırarak darp etmeye başladı.

SERBEST BIRAKILMIŞTI

Tamalan'ın iki arkadaşı grubun ellerinden kurtularak olay yerinden kaçtı. Tamalan ise kaçamayarak Çavuş'un bıçaklı saldırısı sonucu ağır yaralandı. Sırtından aldığı iki bıçak darbesinden biri genç dansının akciğerine isabet etti. Ağır yaralanan ve kan kaybeden genci orada bırakan saldırganlar olay yerinde uzaklaştı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı öğrenciye yaptığı ilk müdahalenin ardından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Ağır yaralanan ve hayati tehlikesi olduğu öğrenilen genç dansçıyı bıçaklayan saldırgan Çavuş polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Yaşı küçük olan saldırgan emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, çıkarıldığı mahkemece yurt dışı çıkış yasağı ve ev hapsi cezası verilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

liseli-genci-bicaklayan-saldirgan-serbest-birakildi-665599-1.
Baran Çavuş

"DUYDUK Kİ SERBEST BIRAKILMIŞ, BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADIK."

DHA'da yer alan habere göre Tamalan'ın dayısı Zafer Aldoğan, saldırganın serbest kalmasına üzüldükleri söyledi. Aldoğan, "Okul çıkışında dövülüyor. Yetmezmiş gibi bir kişi tarafından bıçaklanıyor" dedi. Yeğenin bir çok ödülü olduğunu ve grubuyla dans yarışmalarında Türkiye'yi ülkemizi temsil ettiğini belirten dayı Aldoğan, "Halbuki bizim çocuğumuz bu işlerin içinde olmayan kendi işinde gücünde bir çocuk. Sokakta gezen bir çocuk değil. O sırada 3 kişiler. Hepsi darbe alıyor ama 2'si kaçıyor ama Berhan kaçamıyor" diye konuştu. Gencin bir başka akrabası Ruhi Özek ise, "Ailesine bağlı bir çocuk. Dövüşle kavgayla işi olmayan bir insan. Çocuğun hayatı tehlikesi var. O gruplarla hiç bir ilgisi yok" şeklinde konuştu

Saldırgan Çavuş'un da aralarında olduğu bir grubun daha önce de bir başka öğrenci grubunu darp ettiği iddia edildi. Yaşanan olay cep telefonu kamerasına yansıdı.