Pera Müzesi, Liseler Arası Suna Kıraç Öykü Yarışması’nda dereceye giren gençlerin ödüllü öykülerini web sitesinde okuyucuyla buluşturmaya devam ediyor. Bu senenin “Ev” temalı yayını, ümit vadeden 26 liseli yazarı bir araya getiriyor.

Liseli yazarların “Ev” temalı ödüllü öyküleri digital ortamda

Pera Müzesi, Koç Okulu ve Suna ve İnan Kıraç Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen Liseler Arası Suna Kıraç Öykü Yarışması’nda dereceye giren öyküleri e-kitap serisi ile dijital platforma taşımaya devam ediyor. Yarışmanın “Ev” temalı bu yılki kitabı, önceki senelerin kitapları ile birlikte Pera Müzesi web sitesinde edebiyatseverlere sunuluyor. Ümit vadeden 26 liseli yazarı bir araya getiren kitap, ev ile yuva, sürgün, yabancılık, yalnızlık, iletişim, paylaşım, beden, aile ve aşk kavramları arasındaki bağları sorgulayan öykülerden oluşuyor. Seçici kurulunda Handan İnci, Birhan Keskin ve Murat Uyurkulak’ın bulunduğu yarışmanın sonucunda hazırlanan kitaptaki yazarlar arasında Su Doğa Karaca, Açelya Kızgın, Halil İbrahim Tunç, Kayra Şener, Zeynep Öykü Büyükbay, Elif Ertuğrul, Selin Su Belen, Nisa Zühre Ceylan, Zeynep Çekinmez, Perin Çelik, Meltem Pelin Çetin, Sinem Dere, Ezgi Engindeniz, Gülşah Epkılıç, Sena Gazioğlu, Esin Göğüş, Eda Naz Gökdemir, Çılga Gündüz, Zeynep Güzelil, Şeyma Kaya, Erdoğan Kutay Koç, Mehmet Tatoğlu, Alara Tuncer, Bengisu Yeşilordu, Duru Yılmaz bulunuyor.

Suna Kıraç Öykü Yarışması 11 yaşında

2008 yılından bu yana düzenlenen yarışma, Türk edebiyatına genç yazarlar kazandırmayı amaçlıyor. Yarışma, her yıl belirlenen somut ve soyut yorumlamaya açık temalarla, 14-17 yaş arası lise öğrencilerini yaratıcı düşünmeye, kurgulamaya ve kendini ifade etmeye teşvik ediyor. Bugüne kadar binlerce başvurunun yapıldığı yarışmada, her yıl ilk 3’e giren genç kalemler ödüllendirilirken, jüriye gitmeye hak kazanan öyküler bir kitapta bir araya getirilerek okurlarla buluşturuluyor. Bugüne kadar ele alınan temalar arasında “Ev”, “Sınır”, “Uyku”, “Ses”, “Sokak”, “Maske”, “Yolculuk” ve “Yabancılaşma” yer alıyor. Öykü yarışmasının seçici kurullarında sanat ve edebiyat dünyasının güçlü kalemleri bulunuyor.

Liseli yazarların ödüllü öyküleri Pera Müzesi adresinde okunabilir.

(edebiyathaber.net)