AYM Üyeliğine getirilen İrfan Fidan, CHP MYK toplantısında da gündeme geldi. CHP Sözcüsü Öztrak, “Saray yönetimi liyakate değil, sadakate bakar. Sadıkları da ödüllendirmek için hiçbir şey dinlememektedir. Bunu da milletin gözünün içine sokmaktan çekinmez” dedi.

Liyakate yüz çevirip sadakate bakıyorlar

BirGün/ANKARA

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bir araya geldi. MYK toplantısının ana gündem maddesi, ekonomide yaşanan kötü gidişat, pandemi, TBMM gündemi ve Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yapılan İrfan Fidan ataması oldu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun yargıya duyulan güvenin liyakate aykırı atamalar yüzünden azaldığını, son atamanın da bu duruma örnek oluşturduğunu söylediği bildirildi. CHP MYK toplantısında, Genel Başkan Yardımcıları da kendi alanları ile ilgili çeşitli sunumlar gerçekleştirdi.

MYK toplantısının ardından gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AYM’ye yapılan İrfan Fidan görevlendirmesi hakkında, “İstanbul Adliyesi’nden çıkıp bir çay içmek için Yargıtay’a uğrayan, oradan da Anayasa Mahkemesi’ne ışınlanan İrfan Fidan’ın atama kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. ‘Şahsımın vesayet’ rejiminin en müşahhas örneklerinden olan, toplumu karpuz gibi ikiye bölen, tartışmalı siyasi davaların İrfan Fidan’ı AYM yargıçlığına atandı. Anayasa, Cumhurbaşkanı’na açıkça, ‘AYM’ye üye seçeceksen, bunların üçünü Yargıtay’ın gösterdiği üyeler arasından seçeceksin’ diyor. Cumhurbaşkanı, önce İrfan Fidan’ı Yargıtay üyeliğine atıyor. Yargıtay’ın yapacağı seçimleri, Fidan’ın ataması yapılana kadar bekletiyor. Yargıtay üyelerine talimatla Anayasa Mahkemesi’ne aday gösterilecek üyeler arasına seçtiriyor. Sonra da kör gözün parmağına, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçiyor. Cumhurbaşkanı koskoca Yargıtay’ı kendi emellerine alet edebiliyor. Bu atama açıkça şunu göstermektedir, Saray yönetimi liyakata değil, sadakate bakar. Sadıkları da ödüllendirmek için hiçbir şey dinlememektedir. Bunu da milletin gözünün içine sokmaktan çekinmez” dedi.

liyakate-yuz-cevirip-sadakate-bakiyorlar-833750-1.
İrfan Fidan

TEK ADAMLIKTAN SIKILMIŞ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP hakkında sarf ettiği sözlere de tepki gösteren Öztrak, “Anlaşılan Erdoğan, tek adam unvanından çok sıkılmış, kendine ortak arıyor. Bizden tek adam çıkmaz. Bizim genel başkanımız, AYM’ye kendi istediği üyeyi ışınlamaz. Bizim genel başkanımız, TBMM’yi, milletvekillerini vesayet altına almaya kalkmaz. Bizim genel başkanımız, seçimde kaybettiğinde mızıkçılık yapmaz, tarafsızlık yemini edip partisinin kongrelerine katılmaz, önüne gelene ‘terörist’ iftirası atmaz. Bizde tek adam yok, adamcağız yok. Bizde insan gibi insan var” ifadelerini kullandı.

AŞIDA DA ADALET YOK

Koronavirüse karşı başlatılan aşı çalışmalarında da AKP’nin haksız uygulamalara imza attığını kaydeden Öztrak, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Aşı tedariki adeta Yalan Rüzgarı dizisine döndü. Hükümet, geçtiğimiz yıl aralık başında, bu yıl ocak ayı sonuna kadar 40 milyon doz aşının getirileceğini taahhüt etti. Şubat sonuna kadar ise 50 milyon doz aşı gelmiş olacaktı. Bu hafta sonuna kadar sadece 3 milyon dozu gelmişti. Geçtiğimiz cuma, AK Parti Genel Başkanı, nasip olursa hafta sonunda ikinci parti aşının geleceğini, beklentisinin 10 milyon doz olduğunu söylemişti. Bugün ikinci partide gelen aşı 6,5 milyon doz. Bu gelene ikinci partinin ilk dilimi adını koydular. Ocak ayı sonundayız. Bugün gelenlerle, gele gele 9,5 milyon doz aşı geldi. Ne söylenen takvim tuttu, ne de aşı sayıları...”