Rize’de kritik dönemeç… Bir tarafta puan sıralamasının dibine yerleştikten sonra Okan Buruk’la şaha kalkan ev sahibi, öbür yanda Şampiyonlar Ligi yarışından kopmak istemeyen Beşiktaş… Haftanın kapanışından sonuç merakla bekleniyor. Bir tarafta düştü gözüyle bakılan Karadeniz temsilcisine Midas misali dokunan Okan Hoca, öbür köşede milli takımı kanatlandıran Şenol Hoca… Neresinden bakarsanız bakın, tadından yenmeyecek bir kapışma. […]

Ljajic gururla sunar

Rize’de kritik dönemeç… Bir tarafta puan sıralamasının dibine yerleştikten sonra Okan Buruk’la şaha kalkan ev sahibi, öbür yanda Şampiyonlar Ligi yarışından kopmak istemeyen Beşiktaş… Haftanın kapanışından sonuç merakla bekleniyor.

Bir tarafta düştü gözüyle bakılan Karadeniz temsilcisine Midas misali dokunan Okan Hoca, öbür köşede milli takımı kanatlandıran Şenol Hoca… Neresinden bakarsanız bakın, tadından yenmeyecek bir kapışma. Santra öncesi kadrolar dikkat çekiyor; sanki Kartal mücadeleye daha temkinli başlıyor. Deplasman ekibinde özellikle Mirin, Vida, Medel, Caner dörtlüsünün sahadaki dizilişi papatya falı baktırıyor. Tecrübeli çalıştırıcının sonuca göre taşlarla oynayacağı kesin gibi duruyor…

Otizme dikkat çekilerek demir aldı karşılaşma. Caner soldaydı, Medel orta sahada. İlk tehlike Rize’den geliyor, Muric’in kaleye giden cılız vuruşunu Vida kesiyordu. 8’de aynı futbolcu Beşiktaş’ı bu sefer öne geçiriyordu. Kornerde unutulan Hırvat yıldız kafayı iyi vurmuştu. 14’te fark ikiydi. Atiba’nın bulduğu Ljajic ceza sahasının hemen dışından ayağının içiyle adeta şiir yazmıştı. 

İlk yarı tempo bir türlü düşmüyordu. Skor avantajını ele geçiren deplasman ekibi daha çok geriye yaslanırken, ev sahibi bulduğu fırsatları cömertçe harcıyordu. 43’te defansın arkasına sarkan Muric farkı bire indirmişti. Bir şey kesindi; ikinci devre çok şeye gebeydi… 

Soyunma odasından Rizespor coşkulu dönüyordu. Karadeniz ekibi baskıyı artırken, Mirin’in ceza sahasındaki cansiperane müdahaleleri dikkat çekiyordu. 64’te fark yine ikiydi! Kaleciyle karşı karşıya kalan Burak harika bitirmişti. Tribünlerle gereksiz diyaloga giren golcüyü Güneş dışarı çıkardıktan hemen sonra 70’te Abarhoun ağları bulmuştu. 

Deplasman ekibi krize mi girdi derken, Ljajic yine sahne alıyor; Güven’e ‘al da at’ diyordu. 78’de  sahanın yıldızı Ljajic frikikten kendinin ikinci, takımının beşinci golünü atıyordu. Maestro topu adeta eliyle atmıştı! Biz yorulmuştuk ama Ljajic yorulmamış, 82’de Güven’e yine attırmıştı. 87’de onu çıkaran Güneş yıldızını alkışlatmıştı. Uzatmalarda Güven muhteşem bir şutla hat-trickini tamamlayarak skoru ilan etmişti: 2-7!

Dokuz gollü muhteşem bir maç geride kaldı Rize’de. Ev sahibi 50 dakika taş gibi oynadıysa da Ljajic’in destansı performansına yenik düştü. Deplasman ekibine gelince… Onlar cumartesi günkü Başakşehir adeta uçarak gidiyor. Futbolseverler şimdiden o randevuyu iple çekiyor.