2020 Amerikan Basketbol Ligi (NBA) finalinin şampiyonu Los Angeles Lakers’ın şampiyonluk kutlamalarında binlerce insanın koronavirüse yakalandığı duyuruldu.

Los Angeles’ta artan vakalar, Lakers’ın şampiyonluk kutlamalarında yayıldı

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan en kalabalık şehri Los Angeles’ta vaka sayılarının, 11 Ekim’de gerçekleşen 2020 Amerikan Basketbol Ligi (NBA) finalinin şampiyonluk kutlamalarının ardından hız kazandığı ortaya çıktı.

USA Today’in haberine göre, Los Angeles'ta koronavirüs nedeniyle şampiyonluk kutlamaları iptal edilmiş, fakat birçok insan galibiyet kutlaması için Lakers’ın sahası Staples Center çevresindeki alanları doldurmuştu.

'GÖSTERDİĞİMİZ MÜCADELEYE ZARAR VERDİ'

Los Angeles Halk Sağlığı Departmanı yaptığı açıklamada, taraftarların tüm uyarılara rağmen maçları birlikte izlemek için yan yana geldiği, kutlamalar için sokakları doldurduğu ve bu nedenle kentteki vaka sayılarının hızla artış kazandığı kaydedildi. Günlük vaka sayısında ise yüzde yüzlük bir artış gözlendiği açıklandı.

Yapılan açıklamada ayrıca, “Artan vaka sayıları ve ölüm oranlarındaki artış, bugüne kadar gösterdiğimiz mücadeleye zarar verdi” ifadesi kullanıldı.

USA Today tarafından yapılan değerlendirmede ise, “Lakers maçını izlemek veya kutlamalara katılmak için yan yana gelen taraftarların maske kullanmadığı ve sıklıkla yakın temasta bulunduğu görülmüştü. Bu durumun birkaç hafta içinde vaka sayılarını nasıl etkileyeceğini göreceğiz” denildi.

'KUTLAMALAR ERTELENMİŞTİ'

Lakers, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında şampiyonluk kutlamasını ileri bir tarihe ertelemişti. Yapılan açıklamada, “NBA şampiyonluğumuzu taraftarlarımızla birlikte kutlamak için sabırsızlanıyoruz. Şehir ve eyalet yönetimiyle gerçekleştirdiğimiz görüşme sonrasında, eğlenceli ve halka açık olarak organize etmeyi planladığımız kapsayıcı şampiyonluk kutlamalarımızı, halk sağlığı için tehlike arz etmeyecek bir dönemde düzenlemek üzere anlaştık. Bu arada, desteğiniz için tekrar teşekkür ederiz” vurgusu yapılmıştı.