LÖSEV yetkilileri ile lösemili çocukların aileleri, tam donanımlı şekilde bekleyen LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi’ne ilişkin Sağlık Bakanlığı’nın ruhsat sözünü tutmasını istedi. LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı), Sağlık Bakanlığı’nın LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi’ne ilişkin ruhsat sözünü tutmamasına tepki gösterdi. LÖSEV yetkilileri ve lösemili çocukların aileleri, Sağlık Bakanlığı önünde bir araya geldi. Aileler, 2015 yılından bu […]

LÖSEV’den LÖSANTE çağrısı: Ruhsat sözünü tutun

LÖSEV yetkilileri ile lösemili çocukların aileleri, tam donanımlı şekilde bekleyen LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi’ne ilişkin Sağlık Bakanlığı’nın ruhsat sözünü tutmasını istedi.

LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı), Sağlık Bakanlığı’nın LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi’ne ilişkin ruhsat sözünü tutmamasına tepki gösterdi.

LÖSEV yetkilileri ve lösemili çocukların aileleri, Sağlık Bakanlığı önünde bir araya geldi. Aileler, 2015 yılından bu yana kapasitesinin yüzde 20’sinde hizmet veren LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi artık tam kapasite hizmet verebilmesi için ruhsat talebini bir kez daha yineledi. LÖSEV yetkililerinin görüşme talebi ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından reddedildi.

BAKANLIK RUHSATI ONAYLAMALI

LÖSEV yetkilileri, Sağlık Bakanlığı’nın tam ruhsat vermesi önünde bir engel olmadığının altını çizerek, “Yıllardır tam donanımlı hazır bekleyen hastanenin 325’i boş bekletilen yoğun bakım servisleri, ameliyathaneleri, radyoterapi kliniği, yetişkin kemik iliği nakli servisleri, kalp damar cerrahisi kliniği, yoğun bakım servisleri ruhsat verilmesi ile tam kapasite çalışacaktır” dedi.

Ülkenin dört bir yanından gelen lösemi çocukların aileleri ruhsat verilene kadar direneceklerini belirtti. Çocuğunun LÖSEV sayesinde tedavi olup iyileştiğini belirten Iraz Geçgel, “Çocuğum şu an 26 yaşında ve LÖSEV sayesinde bu süreci atlattık. 20 yıldır da bağımız hiç kopmadı. Çocuğumu iyi eden LÖSEV’in diğer hastalara da şifa olabilmesi için ruhsat talep ediyoruz” diye konuştu.

Eyleme lösemiyi yenen oğlu Eray Biçer ile katılan anne Selma Biçer de LÖSEV’in kendilerine verdiği desteği asla unutmayacaklarını söyledi.

2,5 yıllık bir tedavinin ardından çocuğunun lösemiyi yendiğini söyleyen anne Hidayet Kaymak ise, “Başka anneler de sevinsin. LÖSEV kocaman bir aile ve bir çok insanın hayatına dokunan bir kurum. Ruhsat verildiği taktirde bir çok insan tedavi olabilecek” dedi.

Anne Tuğba Ünal da ruhsat talebini sonuna kadar desteklediklerini belirterek, hastanenin çürümeye terk edilmemesini istedi.