‘Love’sız da olsa Alanya...

Haftanın en şık golünü Adebayor atarken haftanın oyuncusu da bu golün pası da dahil, 2 gol 2 asist yapan Edin Visca oldu. Haftanın takımı Love’sız kazanan Alanyaspor olurken, haftanın teknik adamı bu sezon ilk kez 2 maç üst üste kazanan Gençlerbirliği’nin çalıştırıcısı Ümit Özat oldu.

Gençlerbirliği ilk yarısını 1-0 yenik kapattığı ve son yarım saatini 10 kişi oynadığı karşılaşmada Konyaspor’u mağlup ederek tehlike bölgesinin üzerindeki yerini sağlamlaştırdı. Son iki yıldır tarihi başarılara imza atan Konyaspor kâbus gibi bir sezon geçiriyor. Forvet sıkıntısı nedeniyle transfer edilen Yatabare, maçın son pozisyonunda talihsiz şekilde sakatlanınca Göztepe’den transfer edilen Jahovic Konyaspor’un dertlerine derman olur mu, göreceğiz. Ancak Konya yönetiminin derman için her yolu denemesi gerekiyor.

Beşiktaş Kasımpaşa’yı Talisca’nın attığı gollerle 2-1 mağlup ederek haftayı kayıpsız atlattı. Zirvenin iki adım gerisinde kalan Beşiktaş için kazanmanın oynanan oyundan daha önemli olduğunu kabul ediyorum. Yine de bu ayarda bir takımın hâkim oynadığı ilk yarıda üçüncü golü bulup maçı bitirmesi gerekiyordu. İkinci yarı toparlanan Kasımpaşa oyuna ortak oldu. Golü biraz daha erken bulsa, fazlasını da yapabilirdi. Maç sonunda Kasımpaşa teknik direktörü Kemal Özdeş yakın lig tarihimizin en şık istifa konuşmalarından birini yaparak görevinden ayrıldı. Futbolumuzun gelişmesini gerçekten istiyorsak, Kemal Özdeş gibi bir karakterin görevine son verip yerine takımı Sergen Yalçın figürüne teslim eden futbol aklını liglerimizden uzaklaştırıp, Kemal Hoca’ların sayısının artmasını sağlamamız gerekir.

Alanyaspor Bursaspor’u üstelik geriden gelip mağlup ederek galibiyet hasretine son verdi. Wagner Love’suz oynadığı 10 maçtan sadece bir galibiyet alabilen Alanyaspor’un işinin zor olduğunu düşünenleri, sorumluluk alan Junior Fernandes ve Emre Akbaba yanılttı. Bursaspor geçen sezonki gibi sezona iyi başlayıp ilk yarının sonlarına doğru düşüşe geçti. Önümüzdeki bir kaç hafta oldukça kritik. Toparlanamazlarsa geçen yılki kâbusu tekrar yaşayabilirler.

Bu yılın iki sürpriz başaltı takımı Göztepe ve Kayseri’nin İzmir’deki randevusunda kazanan çıkmadı. Her iki takım da puanını 31’e çıkartırken son çeyreği bir kişi eksik oynayan Kayseri, skordan daha memnun olan taraftı. Sözleşmesini uzatmayan Johoviç’i Konyaspor’a satan Göztepe’de Demba Ba’nın kalan haftalarda nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu...

Galatasaray zorlansa da evinde Osmanlıspor’u mağlup ederek Terim yönetiminde 3’te 3 yapmayı başardı. Eren Derdiyok başarılı bir performans sergilese de son bölümde oyuna giren Gomis’in takımın birinci forveti olduğunu yeniden ispatlaması için 9 dakika yeterli oldu. Osmanlıspor son paslarda doğru tercihleri yapabilse ya da son vuruşlarda biraz daha becerikli olsa sürpriz bir sonuç alabilirdi.

Yeni Malatyaspor - Sivasspor karşılaşması, Erol Bulut’un futbol yaklaşımı sayesinde haftanın golsüz geçmeye aday maçlarından biriydi. Sivasspor kalecisi Tolgahan Acar’ın topla beraber auta çıkmak üzere olan Boutaib’e gereksiz müdahalesiyle kazanılan penaltı atışı maçın tek golü oldu. Ayrıca Sivasspor’un yeni transferi Robinho SüperLig’de ilk kez bu maçta forma giydi.

Akhisar nihayet stadına kavuştu. SüperLig’e çıktığından beri Manisa çilesi çeken Akhisarlılar da takımlarını bağrına bastı. Antalyaspor Emre Güral’ın şık golüyle maçın büyük bölümünü önde götürse de, tarihi maçta Akhisar’ı mağlubiyetten kurtaran yeni transfer Seleznyov oldu. Ukraynalı golcü oyuna ikinci yarı girmiş ve 45 dakika boyunca hep golü aramıştı.

Teknik direktörlerin Sosa ve Valbuena’yı kenarda tutmayı tercih etmesi sonucu oldukça sıkıcı bir 45 dakika izlediğimiz Trabzonspor - Fenerbahçe karşılaşması fark yaratan oyuncuların oyuna girmesinin ardından keyif vermeye başladı. Taraflar karşılıklı birer golle puanları paylaştı.

Lider Başakşehir, lige erken havlu atan Karabükspor’u ilk yarıda bulduğu gollerle 5-0 mağlup etti. Bu sonuçla Başakşehir şampiyonluk yolunda yürüyüşüne devam ederken, onur mücadelesi veren Karabükspor matematiksel olarak da şansını tüketmeye biraz daha yaklaştı.