Otogaz fiyatları bu geceden itibaren 22 kuruş zamlanacak. Benzine, salı gününü çarşambaya bağlayan gece 23-24 kuruş zam yapılmıştı.

Otogaza 22 kuruş zam!

Otogaza bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde 22 kuruşluk zam geldi.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın (EPGİS) açıklamasına göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde otogazda pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde 22 kuruşluk artış gerçekleşti.

Artışın ardından otogaz fiyatı İstanbul’da ortalama 6,17 liraya, Ankara’da 6,25 liraya ve İzmir’de 6,27 liraya yükselecek. Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

2 Ekim Cumartesi günü otogaza 71 kuruşluk zam gelmişti.

Art arda gelen ve pompa fiyatına yansıyan zamlar yurttaşların tepkisini çekiyor

EPGİS'ten yapılan açıklama şöyle:

Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 21/10/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; LPG Otogazda 22 KRŞ/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.

BENZİNDE BUGÜNLÜK ARTIŞ BEKLENMİYOR

Benzin (tonu), küresel piyasalarda 818 dolarla başladı. Yurt içinde dolar kurunun da rekor üstüne rekor kırması üzerine benzinde bir miktar artış hesaplandı. Ancak, izleyen günlerde benzinin tonu kademe kademe düştü. 812 dolara kadar geriledi ve düşüş eğiliminin devam etmesine bağlı olarak söz konusu üründe zam baskısı ortadan kalktı. Benzinde, şimdilik bir artış ön görülmüyor.