Lübnan’da hükümetin istifası isteniyor

Lübnan’da hükümetin WhatsApp uygulaması başta olmak üzere sosyal iletişim ağlarına getirmeyi planladığı vergi sonrasında başlayan protestolar devam ediyor. Vergi tasarasının iptal edilmesine rağmen eylemciler hükümetin istifasında ısrarcı görünüyor. Ülkede 2015’te yaşanan çöp krizi nedeniyle patlak veren protestolardan sonra ilk defa bu çapta eylemler görülüyor.

Başbakan Saad el-Hariri'nin hükümet ortaklarına ülkedeki ekonomik krize bir çözüm üretmeleri için tanıdığı 72 saat süre de yarın doluyor. Eylemciler, Hariri’nin kötü ekonomik yönetimini muhalefete yıkmaya çalıştığını iddia ediyor.

Muhalefetteki Hizbullah örgütünün lideri Hasan Nasrallah ise protestolar hakkında, “Vatandaş, Enformasyon Bakanı’nın kışkırtıcı bir dille WhatsApp uygulamasına vergi getirileceğini duyurmasına öfkelendi ve WhatsApp vergisi, bardağı taşıran son damla oldu” ifadelerini kullandı.

70 EYLEMCİYE GÖZALTI

Lübnan Emniyet Müdürlüğü ülke genelindeki protesto gösterilerinde 70 eylemcinin gözaltına alındığını açıkladı. Öte yandan Lübnan Kızılhaç Örgüt, 64 yaralıyı tedavi ettiklerini, 530 kişinin de hastanelere naklinin gerçekleştirildiğini kaydetti.