Lübnan Devlet Başkanı Michel Aoun’un, protestoculara, ‘Evinize dönmezseniz sonuçlar felaket olacak’ çağrısı üzerine daha da şiddetlenen protestolarda, 1 eylemci güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürüldü

Lübnan'da protestolarda ilk ölüm: Oğlunun önünde öldürüldü

Lübnan’da protestolar, Lübnan Devlet Başkanı Michel Aoun’un ‘Evinize dönün’ çağrısı sonrası daha da şiddetlendi. 17 Ekim’de başlayan protestolarda, ilk ölüm haberi bugün geldi. Hayatını kaybeden protestocunun, başkent Beyrut’un güneyindeki Khalde bölgesinde, güvenlik güçleri tarafından vurularak, oğlunun önünde öldürüldüğü belirtildi.

DHA'nın haberine göre, eylemciler, İsrail’in saldırıları sonucunda hayatını kaybeden Filistinlileri de mum yakarak andı.

NE OLMUŞTU?

Lübnan'da yolsuzluğa batmış hükümetin son olarak Whatsapp gibi uygulamalarda sesli arama özelliğini vergilendirme kararı alması yurttaşları sokağa döktü.

Başkent Beyrut başta olmak üzere hükümetin yeni tasarruf düzenlemeleri ve kötüye giden ekonomik koşulları protesto eylemleri hükümetin istifası talebine dönüşmüştü.

Lübnan’da protestocuların oluşturduğu “Devrim Gençleri” adlı grup tarafından yapılan yazılı açıklamada, barışçıl gösterilere devam edildiği ve devrim hedeflerine ulaşıncaya kadar Lübnan’ın meydan ve sokaklarından çekilmenin söz konusu olmayacağı belirtilmişti.

“Devrim Gençleri”, Lübnan’da 17 Ekim’de başlayan hükümet karşıtı gösterilerde dillendirilen talepler doğrultusunda sivil aktivistlerin oluşturduğu bir grup olarak biliniyor.