Lufthansa’ya rekor kurtarma paketi

Almanya’da hükümetin oluşturduğu Ekonomik İstikrar Fonu (WSF), Covid-19 salgını nedeniyle krize sürüklenen Alman havayolu firması Lufthansa için rekor bir kurtarma paketi onayladı. WSF, 9 milyar avroluk bir kurtarma paketinin onaylandığını bildirdi.

YÜZDE 20’LİK HİSSE

Kurtarma paketinin Alman hükümeti tarafından şirkete sermaye takviyesi içerdiği belirtilen açıklamada, WSF’nin her biri 2,56 avro nominal değerde şirketin yüzde 20’lik hissesini (veya 300 milyon avro karşılığında) devralacağı ifade edildi.

Yapılan açıklamada, üçüncü bir tarafın şirketi devralması söz konusu olduğunda bu oranın yüzde 25+1 hisseye çıkabileceği vurgulanarak, ayrıca WSF’nin şirkete 4,7 milyar avrosu özkaynak olmak üzere 5,7 milyar avroluk sermaye katkısı da yapacağı bildirildi.

‘ÇOK İYİ BİR ÇÖZÜM’

WSF’nin Lufthansa’daki hisselerini 2023 sonuna kadar satmayı planlandığına yer verilen açıklamada, fonun onayladığı söz konusu kurtarma paketinin AB Komisyonu tarafından onaylanması gerektiği belirtildi.

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz, kurtarma paketinin hem Lufthansa’nın hem de Alman vergi mükelleflerinin ihtiyaçlarını dikkate alan ‘çok iyi bir çözüm’ olduğunu söyledi.