Moskova ve Kiev güçleri arasında aylardır şiddetli çatışmalar yaşanan Donbass’ta Luhansk alındı, sırada Donetsk var. Kremlin, Batı’nın çatışmaları kışkırttığını söyledi.

Luhansk alındı, sırada Donetsk’in tamamı var

Dış Haberler

Rusya’nın Ukrayna’nın doğusunda yoğunlaşan saldırılar sonucunda Ukrayna’nın Luhansk’taki 'son kale' olarak tanımladığı Lysychansk düştü. Lysychansk’ın Rus ordusu tarafından tamamen kontrol altına alındığı duyurulmasının ardından Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna ordusunun Lysychansk'tan geri çekildiğini doğruladı.

LUHANSK RUS KONTROLÜNDE

Rus ordusu tarafından tamamen kontrol altına alındığı duyurulan açıklamada, “Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin Luhansk Halk Cumhuriyeti Halk Milisleri birimleriyle koordineli olarak yürüttüğü başarılı operasyonlar, Lysychansk ve çevresindeki çeşitli yerleşim yerlerinde tam kontrolün sağlanmasıyla sonuçlandı” denildi. Lysychansk dışında kontrol sağlanan yerleşim yerlerinin Belogorovka, Novodruzhesk, Maloryazantsevo ve Belaya Gora olduğu aktarılan açıklamada, son 24 saatte kontrol sağlanan bölgenin 182 kilometrekarelik bir alana denk geldiği ifade edildi.

luhansk-alindi-sirada-donetsk-in-tamami-var-1037176-1.

BATI KIŞKIRTIYOR

Batı'nın Ukrayna'daki çatışmaların devam etmesi üzerine bahis oynadığını söyleyen Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD liderliğinde Ukraynalıların barış hakkında düşünmelerine ve konuşmalarına izin verilmediğini belirtti.

Rossiya 1 televizyonunda yayınlanan bir programa konuk olan Peskov, “Şu an, Batılı ülkelerin savaşın devamı üzerine tüm gücüyle iddialaştığı andır. Bu, Washington liderliğindeki Batılı ülkelerin Ukraynalıların barış hakkında ne düşünmesine, ne konuşmasına, ne de barışı tartışmasına izin verdiği anın sürdüğü anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.