Lüksemburg'ta 1 Mart tarihinden itibaren tüm tren, tramvay ve otobüsler ücretsiz olacak. Dünyada ilk defa yapılacak uygulamanın yıllık 41 milyon avroya mal olacağı tahmin ediliyor

Lüksemburg’da toplu taşıma araçları 1 Mart'tan itibaren ücretsiz

Lüksemburg dünyada ilk kez, toplu taşımayı ücretsiz sağlayan ülke olmaya hazırlanıyor.

NTV'nin aktardığı habere göre, ülkede 1 Mart’tan itibaren şehiriçi trenler, tramvaylar ve otobüsler ücretsiz olacak.

Dünyada ilk defa yapılacak uygulama 2018 yılından beri planlanıyordu. Yıllık 41 milyon avroya mal olacağı tahmin edilen bu uygulama ile trafik yoğunluğunun azalması ve karbon salınımının düşürülmesi amaçlanıyor.

2018'den bu yana hazırlanan bu planın amacının kişisel araçlardan vazgeçmek olduğunu vurgulayan Hükümet Sözcüsü Dany Frank, geçerli bir kimlik göstermeleri halinde vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz olarak faydalanabileceğini ifade etti.

DHA'nın aktardığına bir haberde, sürücülerin 2016 yılında trafik sıkışıklığında ortalama 33 saat geçirdiği ifade ediliyor.

Ülke 600 bin nüfusa sahipken, Fransa, Belçika ve Almanya'da yaşayan yüz binlerce kişi Lüksemburg'da çalışmak için her gün sınırı geçiyor.

Lüksembur, 2018'de 20 yaşın altındaki çocuk ve gençler için ücretsiz ulaşım imkanı sunmuştu. Ortaokul öğrencileri kurumları ve evleri arasında ücretsiz servisler kullanmıştı.