TBMM’de bu hafta MEB’in ‘arka bahçesi’ olarak nitelendirilen ve yurtdışındaki FETÖ okullarının teslim alınması amacıyla kurulan Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Birol Akgün, milletvekillerini ‘bilgilendirecek.’ Siyasi partiler ise kongre için toplanıyor

Maarif Başkanı Meclis’te

BirGün/Ankara

Önümüzdeki hafta siyasi partilerin kongreleri siyasetin önemli gündem maddesi olarak yer tutarken TBMM gündemini komisyon toplantıları şekillendirecek. TBMM’nin hafta içindeki konuklarından biri de “Türkiye Maarif Vakfı” Mütevelli Heyeti Başkanı Birol Akgün olacak.

TBMM’de 19 Şubat Çarşamba günü Dışişleri Komisyonu toplanacak. Uluslararası anlaşmaların masaya yatırılacağı komisyon toplantısının yanı sıra İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na bağlı Çocuk Hakları Alt Komisyonu da bir araya gelecek. Toplantıda, Ankara Büyükşehir Belediyesi 25’nci Dönem Çocuk Meclisi Üyeleri konuşmalar yapacak.

TBMM’de 20 Şubat Perşembe günü de iki ayrı komisyon toplantısı gerçekleştirilecek. Hükümlü Ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu’nda Elazığ Cezaevi’ne yönelik inceleme raporu masaya yatırılacak. Raporda, cezaevlerinin fiziki koşullarının yaşamı olumsuz etkilediği, mahkumların kötü muamele ve işkencelerle karşı karşıya oldukları ve çocukların yeterli beslenemediği vurgulanıyor.

TBMM’de perşembe günü gerçekleştirilecek bir diğer toplantı, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik Ve Spor Komisyonu’nda olacak. Burada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “arka bahçesi” olarak nitelendirilen ve yurtdışındaki FETÖ okullarının teslim alınması amacıyla kurulan Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Birol Akgün, kurumun çalışmaları hakkında milletvekillerine “bilgi” verecek.

HDP’DE UZLAŞI TEMALI KONGRE

HDP, pazar günü Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda 4’ncü Olağan Kongresi’ni gerçekleştirecek. Eş Genel Başkanlar Sezai Temelli ve Pervin Buldan ile yola devam edilmesine yönelik karar alınan kongre öncesinde iki dönemden fazla üst üste yetkili kurullarda görev alınamayacağına yönelik tüzük kapsamında birçok ismin yeni dönemde görevine devam etmeyeceği öğrenildi. HDP’nin kongresinde ana tema ise uzlaşı ve demokrasi olacak.

CHP’DE ÖNEMLİ KONGRELER

Mart ayında toplanacak kurultaya yönelik hazırlıklarını sürdüren CHP’de de hafta sonu önemli büyükşehirlerde il kongreleri gerçekleştirilecek. Pazar günü yapılacak Adana, Eskişehir, Tekirdağ ve Hatay İl Kongreleri’nde il başkanlarının yanı sıra kurultay delegeleri de belirlenecek.